Με 4 μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά, μια σε νέα πολυετή και μια σε νέα υψηλά 24 μηνών απάντησε το ΧΑ στις πιέσεις που δέχτηκαν οι διεθνείς αγορές απόρροια της επιθετικότερης -πλέον- προσέγγισης της Fed. Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε στο αμετάβλητο καθώς οι δεικτοβαρείς κινήθηκαν αμυντικά.

Αναλυτικότερα, οι Entersoft (+3,51%), BYTE (+6,21%), Παπουτσάνης (+2,53%) και Infoquest (-0,52%) κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά νέα ιστορικά υψηλά, η Quality and Reliability (+11,69%) είδε επίπεδα του 2015, ενώ και η ΕΤΕ συνέχισε απτόητη (+3,43%), κοντεύοντας (από τις λίγες δεικτοβαρείς) τα υψηλά επίπεδα προ πανδημίας της περιοχής 3,10 ευρώ.

Κοντά τους, η επιθετική Realcons (+8,58%) που έκανε αισθητή την ανταλλαγή τίτλων από το ταμπλό, με το επίπεδο των 2,30 το οποίο εμπόδιζε την άνοδο να υπερκεράστηκε πλέον με πολύ υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Και όσο η Wall Street απορροφά σταδιακά το σοκ που υπέστη από τις ξαφνικές δηλώσεις της FOMC περί της ανάγκης επιθετικότερης προσέγγισης στο θέμα της καταπολέμησης του επίμονου πληθωρισμού των ΗΠΑ, τόσο το ΧΑ μαγνητίζει σοβαρές τοποθετήσεις, καθότι αναμένεται και φέτος να υπεραποδώσει.

Κατά τα λοιπά, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες ημέρες, πέριξ των 70 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 13,68 εκατ. ευρώ. Τα πρόσημα ήταν μικτά, με 68 ανοδικές έναντι 47 πτωτικών, ενώ και από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, 12 έκλεισαν θετικές.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν η 9η ανοδική στις τελευταίες 12. Ο δρόμος προς τις 930 μονάδες είναι ανοιχτός, με τον μεσοπρόθεσμο στόχο να βρίσκεται στις 1040. Η κοντινή στήριξη οριοθετείται στις 899-901, και το κύριο πλέγμα στηρίξεων στις 858-860.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News