Ανοδικά, με υποστηρίξεις και από τις διεθνείς αγορές σήμερα, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις στην έναρξη της νέας χρονιάς.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,71% στις 924,91 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα ήδη στα 10 εκατ. ευρώ.

Η διαφοροποίηση του ΧΑ έναντι των αναταράξεων των ξένων αγορών είναι το talk of the town τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα βέβαια χτες, όταν και ο τζίρος έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ μετά από πολλές εβδομάδες. Και το στοιχείο αυτό έδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγοραστές, ακόμη και σε επίπεδα που είναι πλησίον του ανώτατου εύρους της πολύμηνης συσσώρευσης.

Και οι επιδόσεις της αγοράς σε μια περίοδο αστάθειας στο εξωτερικό, μόνο αισιοδοξία μπορεί να επιφέρει. Αυτό που μένει να δούμε πλέον είναι εάν μπορεί το ΧΑ να συνεχίσει τη μεγάλη δοκιμασία των 930 μονάδων, όπου έχει μπει πολλές φορές στοπ στους προηγούμενους μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, ένα pull back στην κοντινή στήριξη των 904 μονάδων είναι στο τραπέζι.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι ΔΕΗ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank και Jumbo οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά λειτουργούν και οι ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Coca Cola, Eurobank, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στη Motor Oil, στην ΕΛΧΑ, στην Τέρνα Ενεργειακή και στη Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών