
Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία υποδέχθηκαν η πόλη των Τρικάλων και ο Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικό θεματικό πάρκο της Ελλάδας, κάνοντας τη φετινή διοργάνωση λίγο πιο…πράσινη.
Φέτος, για πρώτη χρονιά, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της διοργάνωσης. Το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν μερικές μόνο από τις «πράσινες» θεματικές της φετινής διοργάνωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που αποτελεί μια εκ των θεματικών του πάρκου, και αναδεικνύει την αξία και τα οφέλη της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτρικό λεωφορείο της εταιρείας BYD και μήκους 12,5 μέτρων, το οποίο προσέφερε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, για την ενίσχυση αυτής της σημαντικής προσπάθειας.
Η εταιρεία BYD (Build your Dreams) είναι από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας πολυετή παρουσία στην Ασία και την Αμερική. Η BYD απαριθμεί σήμερα 37 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής έχει συμπληρώσει 1.100.000 παραδόσεις οχημάτων και 52.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 200 πόλεις.
Επίσημος διανομέας της BYD στην Ελλάδα είναι η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, μια εταιρεία που φέτος κλείνει 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία.


Latest News

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X