Ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς πολλά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε μερική κατοχύρωση των κερδών μετά την αναρρίχηση των αποτιμήσεων σε πολυετή υψηλά.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,23% στις 948,16 μονάδων, με τον τζίρο μάλιστα να έχει επιβραδύνει ελαφρώς σήμερα.

Οι διορθωτικές κινήσεις, ιδίως αυτές που στόχο έχουν να βελτιωθεί η ρευστότητα των χαρτοφυλακίων, είναι κάτι που λίγο έως πολύ αναμενόταν, μετά μάλιστα από ένα τριήμερο ανοδικό κρεσέντο που έφερε την αγορά πάνω από τις 950 μονάδες. Αυτό που μένει μόνο να δούμε είναι εάν η ρευστότητα αυτή ανακατευθυνθεί στη Λ. Αθηνών, καθώς θα είναι δείγμα ότι η θετική αλλαγή που είδαμε τις τελευταίες ημέρες έχει διάρκεια, σε απαιτητικά μάλιστα επίπεδα.

Πάντως μέχρι τώρα, οι πιέσεις δείχνουν ελεγχόμενες και οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλά, δείγματα ότι οι πωλητές δεν συνωστίζονται στην έξοδο, αποτυπώνοντας την ανησυχία για τη βιωσιμότητα των επιπέδων. Άλλωστε, η συναλλακτική δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών ήταν και πάλι πολύ αυξημένη, συνεπικουρώντας για την ποιότητα της ανόδου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo και η Motor Oil δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank να ακολουθούν με ελεγχόμενες απώλειες. Μικρές στηρίξεις αντίθετα δίνουν οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών