Το όριο των 100 δισ. δολαρίων πέρασε σε αξία η Ford Motor Co., καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επενδύουν στις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Η άνοδος αυτή αποδεικνύει πως από την… χρυσοφόρο αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να επωφεληθούν και οι παλαιές «αδελφές» του κλάδου και όχι μόνο η νέα γενιά των εταιρειών όπως η Tesla.

Πραγματικά, σήμερα η μετοχή της Ford καταγράφοντας νέα άνοδο ύψους 3,5% στα 25,33 δολάρια, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και μια εικοσαετία, κατάφερε να πιάσει το «μαξιλάρι» των 100 δισ. δολαρίων. Με τον τρόπο αυτό η Ford καταφέρνει να αφήσει πίσω την εγχώρια ανταγωνιστική της General Motors. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μια κραταιά αυτοκινητοβιομηχανία με ιστορία 118 ετών έχει σχεδόν το ένα δέκατο της αξίας της Tesla, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας έχει ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια.

Το χρηματιστηριακό ορόσημο για την Ford έρχεται σε ένα διάστημα που δρομολογεί διπλασιασμό της παραγωγής του νέου ηλεκτρικού F-150 Lightning, που θα ξεκινήσει να πωλείται την άνοιξη, ενώ ανεβάζει… στροφές για την παραγωγή της νέας ηλεκτρικής Mustang.

Μέσα στον τελευταίο ενάμισι χρόνο αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο νέος CEO Τζιμ Φάρλεϊ έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη αναφορικά με την στροφή της εταιρείας στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα. Στόχος η παραγωγή 600.000 EVs ετησίως μέχρι το 2024, επίδοση που θα ανέβει ακόμη περισσότερο τα αμέσως επόμενα χρόνια με την έναρξη λειτουργίας των νέων εργοστασίων μπαταριών και οχημάτων που ετοιμάζει η Ford σε Τενεσί και Κεντάκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green