
Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη και παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας στην οποία αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσής, ανέδειξε μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τους Ναυτεργάτες.
Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΠΕΝΕΝ για τα παρακάτω προβλήματα:
– Λήψη μέτρων για την πανδημία και την ουσιαστική προστασία των Ναυτεργατών στα πλοία.
– Για τους ελέγχους και τα πορίσματα των κοινών κλιμακίων (ΥΕΝ – ΠΝΟ) και την μη συμμόρφωση των Ναυτιλιακών εταιρειών στα διαπιστούμενα προβλήματα που αφορούν την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της Ναυτικής νομοθεσίας.
– Την επανεξέταση της επάνδρωσης και των οργανικών συνθέσεων στα δρομολογημένα πλοία RoRo στην Ακτοπλοΐα.
– Την μη τήρηση της ΣΣΕ σε ότι αφορά την παροχή διανυκτερεύσεων σε διάφορα πλοία της Ακτοπλοΐας.
– Σειρά εργασιακών προβλημάτων του κλάδου μας και συνολικά των Ναυτεργατών που αναδεικνύονται την τελευταία περίοδο, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη αύξησης του αριθμού των νεοεισερχομένων στην ευρύτερη επιβατηγό Ακτοπλοΐα όπως είναι π.χ οι Ναυτόπαιδες.
– Τέλος η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αφορούν την διεκπεραίωση πλήθος υποθέσεων Ναυτεργατών τόσο στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων όσο και στις σχολές Ασπροπύργου και στο ΚΕΣΕΝ, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΕΝ, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα.
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απαντήσεων από την πλευρά του Υπουργείου.


Latest News

Κίνα: Ξένοι αγοραστές τροφοδοτούν τον ναυπηγικό τομέα και τη ναυτική της άνοδο
Η Κίνα διαθέτει κυρίαρχο εμπορικό ναυπηγικό τομέα και σημαντική ανάπτυξη στις ικανότητες ναυπήγησης για το πολεμικό ναυτικό της

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία «European Shipping Summit 2025»

ECSA: Καμπανάκι για την πρόταση Τραμπ για τέλη στα κινεζικής κατασκευής πλοία
Επιστολή έστειλε η ECSA που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό στόλο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή Ναυτιλία: Πόσα προσφέρει στην «πίτα» της ευρωπαϊκής οικονομίας
Ο ευρωπαϊκός ναυτιλιακός κλάδος παρείχε θέσεις εργασίας σε 219.000 εργαζομένους σύμφωνα με μελέτη της Delloitte και του Ινστιτούτου CE Delft

24ωρη απεργία στα πλοία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Η απεργία της ΠΝΟ έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Μελίνα Τραυλού: Η ΕΕ πρέπει να θωρακίσει την ηγετική θέση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας
«Ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα δεν είναι αντίρροπες δυνάμεις, αλλά ομόρροπες» τονίζει η κα Τραυλού

«Κανονικότητα» στην Ερυθρά Θάλασσα με πτώση των ναύλων - Τι αναφέρει η Intermodal
Mε την επιστροφή των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αποστάσεις των ταξιδιών σε βασικές διαδρομές, όπως Ασία - Ευρώπη, θα συντόμευαν

Ενημέρωση Κικίλια από το Λιμενικό ενόψει των ημερών του Πάσχα
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα μέσα και το προσωπικό ενόψει των ημερών του Πάσχα

ΟΛΘ: «Ξεκλειδώνει» το εμβληματικό έργο επέκτασης του Προβλήτα 6
Η ΟΛΘ Α.Ε. έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση του αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού της