![Η Γερμανία επιμένει στη δημοσιονομική πειθαρχία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/berlin-flag-germany.jpg)
Την ώρα που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με πολλές χώρες να μιλούν για ευελιξία, η Γερμανία, ακόμα και με την νέα κυβέρνηση προκρίνει την σκληρή στάση της, και επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.
Τονίζει μάλιστα, ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να επιστρέψουν στη δημοσιονομική πειθαρχία νωρίτερα από το αναμενόμενο, διαφορετικά οι αγορές θα αρχίσουν να τιμωρούν τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης.
Ο Φλοριάν Τόνκαρ, στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ υπογράμμισε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να διασφαλίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι μόλις τελειώσει η πανδημία η ευρωζώνη θα επιστρέψει σε μια πιο συντηρητική εποχή όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ίσως πολύ, πολύ σύντομα, η Ευρώπη δεν θα αναρωτιέται πόσο χρέος επιτρέπουν οι κανόνες και πόσο μπορούν να καμφθούν οι κανόνες, αλλά πόσο χρέος επιτρέπουν οι αγορές» σημείωσε ο Τόνκαρ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.
«Πιστεύω ότι η αλλαγή παραδείγματος είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουν πολλοί», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι, η Γερμανία θα πρέπει να εργαστεί για την πρόοδο της οικονομίας της αντί να σκέφτεται πώς θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν περαιτέρω οι δημοσιονομικοί κανόνες.
Αρκετές χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας, έχουν ήδη δηλώσει ότι εάν οι κανόνες για τα ελλείμματα και το χρέος παραμείνουν τόσο αυστηροί όσο πριν από από την κρίση, η Ευρώπη οδεύει προς μια νέα περίοδο λιτότητας, σε μια περίοδο που πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις για να ενισχύσει την ανάπτυξη.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![SoftBank: Οικονομικά αποτελέσματα «έκπληξη» – Στο κόκκινο οι επενδύσεις του Vision Fund](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/softbank-600x417.jpg)
Οικονομικά αποτελέσματα «έκπληξη» για τη SoftBank - Στο κόκκινο το Vision Fund
Ο ευρύτερος τομέας του Vision Fund της SoftBank - ο οποίος επηρεάζει το διοικητικό κόστος, τις διακυμάνσεις του νομίσματος, μεταξύ άλλων - ανέφερε ζημία 309,93 δισεκατομμυρίων γεν
![Foxconn: Σε διαπραγματεύσεις για το μερίδιο της Renault στη Nissan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/foxconn-600x400.jpg)
Η Foxconn σε διαπραγματεύσεις για το μερίδιο της Renault στη Nissan
Η ταϊβανέζικη εταιρεία συναρμολόγησης ηλεκτρονικών Foxconn λέει ότι εξετάζει μια συμφωνία μόνο ως μέρος συνεργασίας για ηλεκτρικά οχήματα
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/Johnson_J_Lobby01-600x400.jpg)
Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων
Η Johnson & Johnson έχει προσεγγίσει πιθανούς ιδιωτικούς επενδυτές και στρατηγικούς αγοραστές μέσω συμβούλων για να εξετάσει το πιθανό ενδιαφέρον τους για την Cerenovus
![ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/stock-market-600x400.jpg)
ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας
Το μοντέλο των ΗΠΑ – χρηματιστικοποίηση, ολιγαρχία εισοδηματιών και επιβολή ηγεμονίας του δολαρίου – έχει φτάσει στα όριά του.
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις