Την ώρα που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με πολλές χώρες να μιλούν για ευελιξία, η Γερμανία, ακόμα και με την νέα κυβέρνηση προκρίνει την σκληρή στάση της, και επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.

Τονίζει μάλιστα, ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να επιστρέψουν στη δημοσιονομική πειθαρχία νωρίτερα από το αναμενόμενο, διαφορετικά οι αγορές θα αρχίσουν να τιμωρούν τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης.

Ο Φλοριάν  Τόνκαρ, στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ υπογράμμισε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να διασφαλίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι μόλις τελειώσει η πανδημία η ευρωζώνη θα επιστρέψει σε μια πιο συντηρητική εποχή όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ίσως πολύ, πολύ σύντομα, η Ευρώπη δεν θα αναρωτιέται πόσο χρέος επιτρέπουν οι κανόνες και πόσο μπορούν να καμφθούν οι κανόνες, αλλά πόσο χρέος επιτρέπουν οι αγορές» σημείωσε ο Τόνκαρ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

«Πιστεύω ότι η αλλαγή παραδείγματος είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουν πολλοί», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι, η Γερμανία θα πρέπει να εργαστεί για την πρόοδο της οικονομίας της αντί να σκέφτεται πώς θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν περαιτέρω οι δημοσιονομικοί κανόνες.

Αρκετές χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας, έχουν ήδη δηλώσει ότι εάν οι κανόνες για τα ελλείμματα και το χρέος παραμείνουν τόσο αυστηροί όσο πριν από από την κρίση, η Ευρώπη οδεύει προς μια νέα περίοδο λιτότητας, σε μια περίοδο που πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις για να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΕ: Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν πως αν δεν «βάλει τάξη» έρχεται «συνεχής παρακμή»
Διεθνή |

Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»

Οι οικονομολόγοι δηλώνουν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αλυσιδωτές επιπτώσεις από τις εξελίξεις στη Γερμανία και στη Γαλλία που θα συμπαρασύρουν ολόκληρη την ΕΕ