Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της τμήματα.

Θα πνέουν βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση, ενώ θα υπάρχει περιορισμένη τοπικά ορατότητα και παγετός.

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 περιμένουμε ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 8 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον