
Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό για προσλήψεις και αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα για να προσλάβουν και να διατηρήσουν ταλέντα, με τη Citigroup Inc και την JPMorgan Chase & Co να δηλώνουν ότι πρέπει να πληρώσουν ανταγωνιστικά για top στελέχη.
Οι τράπεζες χρειάστηκε να ανακαλύψουν προνόμια όπως υψηλότερες αμοιβές και μπόνους για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα, καθώς η οικονομία ανακάμπτει.
«Οι προσλήψεις ήταν πολύ ανταγωνιστικές σε ολόκληρη την επιχείρηση», δήλωσε ο Chief Financial Officer της Citigroup Inc Μαρκ Μέισον, προσθέτοντας ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το τρέχον έτος.
«Έχουμε δει κάποια πίεση στο τι πρέπει να πληρώσει κανείς για να προσελκύσει ταλέντα», είπε ο Μέισον, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός ήταν σε αναλυτές ή συνεργάτες τραπεζίτες.
Ο CFO της JPMorgan, Τζέρεμι Μπάρνουμ, είπε επίσης ότι αντιμετωπίζουν πιέσεις.
«Είναι αλήθεια ότι οι αγορές εργασίας είναι σφιχτές, ότι υπάρχει λίγος πληθωρισμός εργασίας και είναι σημαντικό για εμάς να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα καλύτερα ταλέντα και να πληρώσουμε ανταγωνιστικά», δήλωσε.
Ο CEO Τζέιμι Ντίμον πρόσθεσε σε αυτό, λέγοντας ότι η τράπεζα θέλει να είναι «πολύ, πολύ ανταγωνιστική στις αμοιβές» και «αν αυτό συμπιέζει τα περιθώρια, ας είναι».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, Τσάρλι Σαρφ, δήλωσε επίσης ότι η πρόσληψη και η διατήρηση τραπεζιτών είναι πολύ ανταγωνιστική.
«Δεν θέλουμε ποτέ να χάσουμε καλούς ανθρώπους, αλλά συμβαίνει», είπε ο Σαρφ. “Αλλά δεν είναι κάτι που ανησυχούμε για το ότι θα βλάψουμε το franchise σε αυτό το σημείο.”
«Είναι ένας πολύ, πολύ ανταγωνιστικός χώρος εργασίας», είπε ο Σαρφ, προσθέτοντας ότι η ανώτατη ηγεσία της τράπεζας δεν ανησυχεί επί του παρόντος για τους τραπεζίτες που έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες. «Έχουμε πολύ καλή γνώση σχετικά με τη φθορά που συμβαίνει στην εταιρεία. Νιώθουμε καλά με τους ανθρώπους που είναι εδώ και θα εργαστούμε σκληρά για να κρατήσουμε τους ανθρώπους εδώ».
Όπως επισημαίνει το Reuters, η Wells αναμένει αύξηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 στα έξοδα που σχετίζονται με την πληρωμή προμηθειών και μπόνους για εργαζομένους στις επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων και επενδυτικής τραπεζικής.
Ωστόσο, συνολικά, οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν στην τράπεζα κατά 2%, εν μέρει επειδή ο αριθμός προσωπικού μειώθηκε κατά 7% από έτος σε έτος.


Latest News

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί

Ελ Εριάν: Η οικονομία σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά
Ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει τις ρωγμές στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW