
Ένα τσουνάμι έφθασε στην Ιαπωνία αργά απόψε όπου η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για τον κίνδυνο να υπάρξουν κύματα ύψους τριών μέτρων, μετά την έκρηξη την Παρασκευή ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος των Τόνγκα.
Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι τσουνάμι 1,2 μέτρου έφθασε στο νότιο νησί Αμάμι Οσίμα γύρω στις 23.55 τοπική ώρα (16.55 ώρα Ελλάδας) Σαββάτου, προτού παρατηρηθούν μικρότερα κύματα σε άλλες περιοχές κατά μήκος της ακτής στο Ειρηνικό της Ιαπωνίας.
Οι ανατολικές ακτές του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας, Χοκάιντο, καθώς και οι περιφέρειες Κότσι και Ουακαγιάμα (νοτιοδυτικά) κατέγραψαν επίσης ένα κύμα ύψους 0,9 μέτρου μετά τα μεσάνυχτα, διευκρίνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.
Το εθνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK διαμόρφωσε το πρόγραμμά του έχοντας απευθείας συνδέσεις από τις συγκεκριμένες πόλεις-λιμάνια, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να κατευθυνθούν σε περιοχές με αρκετό υψόμετρο, χωρίς να υπάρχει τίποτε ασυνήθιστο στις εικόνες που μετέδωσε.
Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων γύρω στα μεσάνυχτα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε μια αλλαγή στην παλίρροια, η οποία ήταν πιο ψηλή κατά σχεδόν ένα μέτρο μετά τις 23.00 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. “Καλούμε τους κατοίκους να δράσουν”, δήλωσε ένας αξιωματούχος κατά την ενημέρωση αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων