Καύσιμα να δημιουργήσει εκ νέου ένα μαξιλάρι ασφαλείας βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως βρίσκεται στο «τούνελ» της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, δεδομένης και της αργίας στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,67% στις 955,72 μονάδες με τον τζίρο να χρειάζεται σχεδόν τρεις ώρες για να περάσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Αν και αυτά τα επίπεδα συναλλαγών αποτελούσαν για πολλές εβδομάδες την «κανονικότητα» στην αγορά της συσσώρευσης, οι επιδόσεις του πρώτου δεκαπενθημέρου του μήνα, με τζίρους πάνω από 100 εκατ. στις συνεδριάσεις, δημιούργησαν κάποιες προσδοκίες για δομικές αλλαγές στην αγορά. Αλλαγές που έχουν να κάνουν κυρίως με την εισαγωγή νέων κεφαλαίων που έμεναν επιφυλακτικά σε μια αγορά που δρα σε μια αναπτυξιακή οικονομία.

Βέβαια η σημερινή εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των προθέσεων της αγοράς πάνω από τα επίπεδα των 950 μονάδων, καθώς οι συναλλαγές επηρεάζονται από την αργία στις ΗΠΑ. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι πολλές συναλλαγές στη Λ. Αθηνών έρχονται τόσο από βρετανικά όσο και από αμερικανικά τερματικά, έτσι σε κάθε αργία επηρεάζουν τη συχνότητα των συναλλαγών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean σημειώνει άλμα 2,86%, με τις Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Εθνική να ακολουθούν με επίσης σημαντικά κέρδη. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών