Οι λάτρεις του Bitcoin συρρέουν στο Πουέρτο Ρίκο, χάρη στις φορολογικές ελαφρύνσεις και τον τρόπο ζωής του νησιού.
Εκτός από το γεγονός ότι το Πουέρτο Ρίκο προσφέρει ένα τροπικό σκηνικό όλο το χρόνο με γραφικές παραλίες, η επικράτεια των ΗΠΑ έχει επίσης πολιτικές φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων φορολογικών ελαφρύνσεων σε όσους περνούν τουλάχιστον 183 ημέρες στο νησί κάθε χρόνο. Οι κάτοικοι μπορούν να διατηρήσουν τα αμερικανικά διαβατήριά τους ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρους επί των υπεραξιών.
Ο Αμερικανικός Ντέιβιντ Τζόνστον, που βρέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο μιλά στο CNBC τονίζοντας ότι η κατάσταση θυμίζει πολύ το Ώστιν το 2012. Πριν από την Tesla , τη Samsung και την Apple που βοήθησαν να μετατραπεί η πρωτεύουσα του Τέξας σε έναν από τους πιο καυτούς κόμβους τεχνολογίας της χώρας, η «πόλη ήταν και ένιωθε μικρή». Αλλά όπως το Πουέρτο Ρίκο σήμερα, το Όστιν είχε μεγάλη ενέργεια και πολλούς παθιασμένους ανθρώπους που μετακινούνταν εκεί, κάτι που επιταχύνθηκε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, για τον Τσόνστον , η μετακόμιση στο Πουέρτο Ρίκο μοιάζει πολύ με μια νέα αρχή.
«Εκεί είναι η κοινότητά μου. Εκεί πάνε οι άνθρωποι που ξέρω και αγαπώ, και πάνε εκεί για να φτιάξουν κάτι ωραίο. Κάτι που βοηθάει τους καθημερινούς ανθρώπους, και αυτό είναι που λατρεύω στον ανοιχτό κώδικα. Αυτό μου αρέσει στο blockchain. Είναι ανοιχτό σε όλους», είπε.
Η πληροφοριοδότης του Facebook Φράνσις Χάουγκεν, η οποία είπε στους New York Times ότι αγόρασε κρυπτογράφηση «την κατάλληλη στιγμή», έκανε τη μετακίνηση από το Σαν Φρανσίσκο στο Πουέρτο Ρίκο πέρυσι, εν μέρει για να κολλήσει με τους «κρυπτογραφικούς φίλους» της στο νησί. Ο αμφιλεγόμενος αστέρας του YouTube και επενδυτής του NFT, Λόγκαν Πολ, δημιούργησε κατάστημα εκεί, όπως και ο δισεκατομμυριούχος κρυπτογράφησης Μπροκ Πιρ.
Εν τω μεταξύ, ο Τζόνστον λέει ότι ολόκληρο το κτίριο γραφείων του γεμίζει με νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες κρυπτογράφησης.
«Το Pantera Capital (ένα ταμείο κρυπτογράφησης) βρίσκεται στον πέμπτο όροφο και μετά υπάρχει ένας χώρος συνεργασίας στον έκτο όροφο. Η εταιρεία μου, η DLTx, καταλάβαμε τον όγδοο όροφο και το NFT.com ανέλαβε τον δωδέκατο όροφο. Όλα αυτά συνέβησαν τους τελευταίους 12 μήνες», λέει ο Johnston στο CNBC.
Για πολλούς, βασικός πόλος έλξης αποτελεί ο νόμος 60, ο οποίος προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση φόρου στους κατοίκους που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές πληρώνουν έως και 37% για βραχυπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου και έως και 20% για μακροπρόθεσμα κέρδη, κάτι που ισχύει για κρυπτογράφηση και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούνται για περισσότερο από ένα χρόνο. Μία από τις φορολογικές ελαφρύνσεις βάσει του νόμου 60, γνωστή ως Individual Investors Act, μειώνει αυτή τη φορολογική υποχρέωση στο μηδέν εάν πληρούνται ορισμένα κριτήρια. Αυτό είναι ιδιαίτερα τεράστιο για τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων.
Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να έχουν την έδρα τους στο Πουέρτο Ρίκο. Οι εταιρείες της ηπειρωτικής χώρας υπόκεινται σε ομοσπονδιακό εταιρικό φόρο 21%, συν έναν κρατικό φόρο, ο οποίος ποικίλλει. Εάν μια επιχείρηση εξάγει τις υπηρεσίες της από το Πουέρτο Ρίκο, στις ΗΠΑ ή πραγματικά, οπουδήποτε αλλού, πληρώνει εταιρικό φόρο 4%.
Latest News
Βουτιά του Bitcoin στα 90.000 δολ. - Ποιος το συγκρίνει με το... κάπνισμα
Η άνοδος του δολαρίου και οι προσδοκίες για τις επόμενες κινήσεις τις Federal Reserve πλήττουν το Bitcoin
Citi: 5+1 παράγοντες που καθορίσουν τα κρυπτονομίσματα το 2025 - Ο καταλύτης Τραμπ
Η Citi αναλύει τις συνθήκες στην αγορά και περιγράφει τις προκλήσεις για το νέο έτος