
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, απαντώντας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI στο ερώτημα, αν εξετάζεται γενικά το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Βενεζουέλα ή στην Κούβα, απάντησε λέγοντας: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα ούτε επίσης να αποκλείσω τίποτα στην περίπτωση αυτή».
Παράλληλα ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλέσουν την Ρωσία και συνεχίσουν να της ασκούν στρατιωτικές πιέσεις, η Ρωσία μπορεί να προβεί σε ενέργειες με το Πολεμικό Ναυτικό της. «Ο Ρώσος πρόεδρος επανειλημμένα έχει αναφερθεί μεταξύ άλλων και στο θέμα αυτό για το ποιες μπορεί να είναι οι ενέργειες, για παράδειγμα μέσω του ρωσικού Πολεμικού Στόλου, εάν τα πράγματα πάρουν εντελώς μια τροπή προς την κατεύθυνση των προκλήσεων έναντι της Ρωσίας και της περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών πιέσεων σε εμάς εκ μέρους των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.
Παράλληλα επισήμανε ότι η Ρωσία θέλει να βελτιώσει την διμερή συμφωνία για την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών στην θάλασσα και στον αέρα, που ισχύει από το 1972, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί σε αντίθεση με πολλούς συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ κινούνται εξαιρετικά αργά, «με ρυθμούς χελώνας», στο ζήτημα αυτό.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων στη Λατινική Αμερική σε σχέση με τις δηλώσεις Ριαμπκόφ, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κούβα και η Βενεζουέλα είναι κυρίαρχα κράτη.
«Ως προς την Λατινική Αμερική και τα λοιπά: εκεί λέμε ότι πρόκειται για κυρίαρχα κράτη, ας μην το ξεχνάμε αυτό λοιπόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».