![Ινδία – Τέσσερα κρατίδια καλούν τον Μασκ να φέρει την Tesla στην περιοχή τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/tesla-2-scaled.jpg)
Πολιτικοί από τουλάχιστον τέσσερα ινδικά κρατίδια προσκάλεσαν μέσω… twitter την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla να δημιουργήσει καταστήματα στις επαρχίες τους, λίγες μέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Ίλον Μασκ δήλωσε η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις με την ινδική κυβέρνηση.
Οι επίμαχες αναρτήσεις προήλθαν από διάφορα μέρη της Ινδίας: Την Τελανγκάνα στα νότια, την Μαχαράστρα στα δυτικά, το Παντζάμπ στα βόρεια και τη Δυτική Βεγγάλη στα ανατολικά.
Hey Elon, I am the Industry & Commerce Minister of Telangana state in India
Will be happy to partner Tesla in working through the challenges to set shop in India/Telangana
Our state is a champion in sustainability initiatives & a top notch business destination in India https://t.co/hVpMZyjEIr
— KTR (@KTRTRS) January 14, 2022
Διαφωνίες
Ο Μασκ και η ινδική κυβέρνηση βρίσκονται σε συνομιλίες εδώ και χρόνια, αλλά οι διαφωνίες για ένα τοπικό εργοστάσιο και τους δασμούς εισαγωγής έχουν οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο. Πράγμα που σημαίνει ότι η Tesla εξακολουθεί να μην πουλά αυτοκίνητα στην Ινδία, τρία χρόνια μετά τη σαφή εκδήλωσης της πρόθεσής της να αρχίσει τις πωλήσεις σε μια αχανή αγορά όπως αυτή της Ινδίας.
Ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι θέλει η Tesla να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο για να πουλάει σε τοπικό επίπεδο και να εξάγει, ο Mακ επιμένει στη μείωση των δασμών εισαγωγής έως και 100%, ώστε η Tesla να μπορέσει πρώτα να δημιουργήσει μια αγορά.
Όλα τα κρατίδια που κάλεσαν την Tesla να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της σε ινδικό έδαφος, διοικούνται από κόμματα που αντιτίθενται στο κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα του Μόντι, το οποίο διοικεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
.@elonmusk, Maharashtra is one of the most progressive states in India. We will provide you all the necessary help from Maharashtra for you to get established in India. We invite you to establish your manufacturing plant in Maharashtra. https://t.co/w8sSZTpUpb
— Jayant Patil- जयंत पाटील (@Jayant_R_Patil) January 16, 2022
Η δημιουργία εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ινδία θα μπορούσε να είναι δύσκολη ακόμη και για τις τοπικές εταιρείες, χωρίς καμία κρατική υποστήριξη, καθώς η γραφειοκρατία, η απόκτηση γης και τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν μια συνεχής πρόκληση. Το 2008, η Tata Motors Ltd., που διευθύνεται από τον μεγαλύτερο πολυκλαδικό όμιλο επιχειρήσεων της Ινδίας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μια σχεδόν ολοκληρωμένη εγκατάσταση στη Δυτική Βεγγάλη μετά από βίαιες διαμαρτυρίες αγροτών κατά της απόκτησης γης, εμποδίζοντας την προσπάθειά της να κατασκευάσει το Nano, το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, στο κρατίδιο αυτό.
«Μασκ, έλα στη Δυτική Βεγγάλη»
«Ελάτε εδώ, εμείς στη Δυτική Βεγγάλη έχουμε τις καλύτερες υποδομές και ο ηγέτης μας Μαμάτα έχει το όραμα. Βεγγάλη σημαίνει Επιχείρηση», έγραψε στον Μασκ, μέσω Twitter, το Σάββατο ο Γκουλάμ Ραμπανί, υπουργός μειονοτήτων και εκπαίδευσης του Μαντράς της Δυτικής Βεγγάλης. Ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, η επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Μαμάτα Μπανερτζί είχε πρωτοστατήσει σε μια εκστρατεία απαιτώντας από την Tata Motors να επιστρέψει τη γη που απέκτησε η επαρχιακή κυβέρνηση σε αγρότες που δεν ήθελαν να την παραδώσουν.
I invite @elonmusk, Punjab Model will create Ludhiana as hub for Electric Vehicles & Battery industry with time bound single window clearance for investment that brings new technology to Punjab, create green jobs, walking path of environment preservation & sustainable development https://t.co/kXDMhcdVi6
— Navjot Singh Sidhu (@sherryontopp) January 16, 2022
Η Ινδία, η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και η χώρα με πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους, είναι μια ελκυστική πρόταση για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο στους δρόμους της εξακολουθούν να κυριαρχούν φθηνά αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ που κατασκευάζονται από τις τοπικές μονάδες της Suzuki Motor Corp. και της Hyundai Motor Co. Η χώρα έχει δεσμευτεί να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα έως το 2070, αλλά τα ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθούν να παραμένουν απρόσιτα για τους περισσότερους αγοραστές στη χώρα, όπου οι άνθρωποι κερδίζουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 2.000 δολάρια το χρόνο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/fotovoltaika-600x403-1.jpg)
net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών
Για το net metering ο σύνδεσμος των παρόχων ρεύματος, ΕΣΠΕΝ, με επιστολή του τονίζει τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές από την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης