Διεκόπη το σερί των 5 ανοδικών συνεδριάσεων, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες της τάξεως του 0,67%, στις 949,39 μονάδες.
Και με την εβδομάδα να γράφει κέρδη 4,73%, συμπληρώθηκε η μόλις 4η πτωτική στις 17 τελευταίες συνεδριάσεις, με σωρευτικά κέρδη άνω του 10% από την έναρξη της τρέχουσας κίνησης Δεκεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022.
Μια εβδομάδα που συνολικά κατέγραψε πολύ υψηλούς τζίρους πάνω από μισό δισεκατομμύριο, και μάλιστα από «καθαρές» συνεδριάσεις και όχι από κάποια αναδιάρθρωση δεικτών ή άλλο εταιρικό γεγονός (λ.χ ΑΜΚ).
O Γενικός Δείκτης κατάφερε αυτήν την εβδομάδα να απεγκλωβιστεί από το στενό εύρος συσσώρευσης, όντας σε έναν σχηματισμό εντός της υφιστάμενης μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης.
Και μάλιστα, με τους προαναφερθέντες πολύ υψηλούς όγκους, ενδυναμώνεται η πεποίθηση ότι ο εν λόγω απεγκλωβισμός έχει αξία, ώστε να μπορούμε να στοχεύουμε σε τετραψήφια νούμερα.
Και μια γρήγορη σύγκριση με άλλους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες θα φανερώσει ότι ο Δείκτης τα πήγε πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα, όπως φυσικά και την προηγούμενη.
Επί παραδείγματι, ο S&P 500 καταγράφει σωρευτικά -0,16% σε εβδομαδιαία βάση και -2,17% από 1/1, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα +4,73% και +6,27% του ΓΔ.
Και κάτι τέτοιο μεταφράζεται σαφώς θετικά για τη συνέχεια, αν και είναι προφανές ότι αν δεν βελτιωθεί το κλίμα στη Wall Street, η Αθήνα δεν μπορεί εύκολα να αυτονομηθεί και να ακολουθήσει ανοδική τάση.
Σε ένα καλό σενάριο, ο στόχος στέκει στην περιοχή των 1020-1040, με πρώτη στήριξη τις 930-934 μονάδες, ως επιβεβαίωση στην προ ημερών ανοδική διάσπαση του εν λόγω επιπέδου που μας ταλαιπώρησε 44 εβδομάδες.