
Η Microsoft φέρεται να έχει προχωρήσει στην πρόσληψη ενός βετεράνου σχεδιαστή επεξεργαστών, ο οποίος μάλιστα έχει εργαστεί και για την Apple, στην προσπάθειά της να αναπτύξει επεξεργαστές για servers.
Η αποκάλυψη έγινε αρχικά από το Bloomberg ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και η επιβεβαίωση του αμερικανικού κολοσσού ότι ο Mike Filippo ενσωματώθηκε στο δυναμικό της εταιρείας. Αν και η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τον ρόλο που αυτός θα έχει, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι θα εργαστεί στον τομέα του Azure (δηλαδή του cloud computing) και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη νέων επεξεργαστών.
Σημειώνεται ότι ο Filippo εκτός από την Apple (από το 2019) είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στις ARM (δέκα χρόνια) και Intel (πέντε χρόνια), δηλαδή προφανώς διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού μικροτσίπ.
Η πρόσληψή του υποδηλώνει ότι η Microsoft προχωράει πλέον στα σχέδιά της για ανάπτυξη των δικών της επεξεργαστών που θα χρησιμοποιηθούν στους servers της εταιρείας και ειδικά σε αυτούς που σχετίζονται με τις cloud υπηρεσίες του Azure.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει και οι ανταγωνιστές της Microsoft στο πεδίο του cloud computing, δηλαδή οι Google και Amazon, οι οποίες έχουν αναπτύξει τις δικές τους λύσεις επεξεργαστών.
Οι πιθανές προεκτάσεις
Αν και φαίνεται ότι η κύρια προσπάθεια της Microsoft θα γίνει στον τομέα των servers δεν αποκλείεται τελικά οι νέοι επεξεργαστές να «κατευθυνθούν» και στις φορητές συσκευές της εταιρείας, δηλαδή στα laptops και tablets της οικογένειας Surface. Άλλωστε το πείραμα της Apple με τους δικούς της επεξεργαστές που εξοπλίζουν τα νέα MacBooks και iPad δείχνει να εξελίσσεται πολύ θετικά.
Το ίδιο έπραξε και η Google η οποία σταμάτησε να χρησιμοποιεί μικροτσίπ της Qualcomm στα τελευταία της smartphones, υιοθετώντας στα νέα Pixel 6 και 6 Pro τον επεξεργαστή Tensor ο οποίος έχει ιδιαίτερες «ικανότητες» μηχανικής μάθησης.
Άγνωστο βέβαια παραμένει αν η μετάλλαξη αυτή της Microsoft θα ταράξει τη σχέση της με τους «παραδοσιακούς» κατασκευαστές επεξεργαστών για υπολογιστές, δηλαδή την Intel και AMD, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για τους κατασκευαστές που προσφέρουν επεξεργαστές για τα συστήματα που «τρέχουν» τα Windows. Δηλαδή το βασικό προϊόν της Microsoft.


Latest News

Πώς ο Τραμπ έριξε σε χαμηλό 27 ετών μετοχή αμερικανικής εταιρείας ημιαγωγών
Η Wolfspeed είναι σε αναμονή για κονδύλια ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση

H EE «ρίχνει» 1,3 δισ. ευρώ σε ΑΙ, κυβερνοασφάλεια και ψηφιακές δεξιότητες
Οι επτά βασικές προτεραιότητες της Κομισιόν στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL - Τι περιλαμβάνει

To τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε για πρώτη φορά το σέλας του Ποσειδώνα
Οι πρώτες ενδείξεις για σέλας στον Ποσειδώνα χρονολογούνται την εποχή της αποστολής Voyager και επιβεβαιώνονται μόλις τώρα.

Kaspersky: 3,6 φορές πάνω το κακόβουλο λογισμικό στο mobile banking
Νέα έκθεση της Kaspersky για τις οικονομικές κυβερνοαπειλές

Πώς το TikTok ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους
Η δύναμη του TikTok δεν περιορίζεται πλέον στη διασκέδαση - Από τα likes στις πωλήσεις

Ο υπερυπολογιστής... Δαίδαλος καταλύτης για brain regain και startups
Ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος, με ισχύ 89 PetaFlops θα είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη

Γιατί απειλούνται οι πωλήσεις της Nvidia στην Κίνα
Η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Nvidia με έσοδα 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 13% των συνολικών πωλήσεών της

Στις 4 με 6 Απριλίου, η Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND
Ο στόχος είναι όχι απλά να καταναλώνουμε τεχνητή νοημοσύνη αλλά να παράγουμε τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Ξεκινά η υλοποίηση του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» στο Λαύριο
Την έναρξη υλοποίησης του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» και του Κέντρου Δεδομένων Λαυρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ)

Νέα τακτική εκβιασμού ransomware - Προσωπικά δεδομένα στο dark web
Η Kaspersky ανακάλυψε ότι η ομάδα Fog Ransomware, έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει κλεμμένα προσωπικά δεδομένα στο Dark Web