Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συγκεντρωθούν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια του 2022 απηύθυνε η υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa), προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρόνιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.

Ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας Φιλίπε Λατσαρίνι υπογράμμισε ότι η Unrwa είναι αντιμέτωπη με «χρόνια ανεπάρκεια στον προϋπολογισμό της (…) η οποία απειλεί σοβαρά την ικανότητά της να διατηρήσει τις υπηρεσίες της».

«Το ποσό που ζητεί η Unrwa για το 2022 θα συμβάλει άμεσα στην ευημερία των παλαιστίνιων προσφύγων, στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η covid-19 και στην περιφερειακή σταθερότητα», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του που δημοσίευσε η υπηρεσία στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου.

Η Unrwa έχει ήδη προειδοποιήσει ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών της απειλούνται τα προγράμματά της σε τρεις βασικούς τομείς: στην παιδεία, στην υγεία και στην κοινωνική προστασία.

Τα προβλήματα της Unrwa ξεκίνησαν αφού ο βασικός της δωρητής, οι ΗΠΑ, ανέστειλε τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι θα αποκαταστήσει την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους μέσω της χρηματοδότησης της Unrwa.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ διαχειρίζεται περίπου 700 σχολεία όπου φοιτούν 550.000 αγόρια και κορίτσια, καθώς και κέντρα υγείας για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Συνολικά η Unrwa προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από πέντε εκατομμύρια παλαιστίνιους πρόσφυγες, που έχουν καταγραφεί από την υπηρεσία, στα παλαιστινιακά εδάφη, στην Ιορδανία και στον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα