Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών αφού η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα.

Ο Θάνος Πλεύρης αρχικά είπε ότι το Παίδων Πεντέλης θα γυρίσει στην κανονική λειτουργία του το αργότερο μετά από έξι εβδομάδες. Ίσως αυτό το διάστημα να είναι και μικρότερο. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το μέτρο φέρνει προβλήματα, αλλά είναι προσωρινό», τόνισε μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων.

Για τους νεκρούς από κορωνοϊό που έχουν αυξηθεί

Σε σχέση με τους θανάτους, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν πιο προηγμένα ΕΣΥ. Ο υπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της «Δέλτα» που είχε τρομακτική νοσηρότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι φτάσαμε στα σημερινά ποσοστά εμβολιασμού, που είναι καλά, σταδιακά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ευάλωτος κόσμος όλο το προηγούμενο διάστημα που κατέληξε.

Επίσης, τόνισε ότι η θνητότητα σε νοσοκομεία της περιφέρειας είναι μεγαλύτερη, κάτι που πρέπει να διορθωθεί αφού είναι διαχρονικό πρόβλημα.

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι δομές της περιφέρειας.

«Το ΕΣΥ δεν γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, αλλά υπήρχε», περάσαμε μια δεκαετή κρίση που «χτύπησε» και το ΕΣΥ, υπογράμμισε ο υπουργός. Στη συνέχεια τόνισε ότι πολλές αναπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία ζήτησαν βοήθεια από διπλανές τους χώρες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Για να φτάσουν «οι κλίνες ΜΕΘ στις 1300 από τις 565 έχει γίνει υπερπροσπάθεια», είπε ο Θάνος Πλεύρης. Τώρα έχουμε τις κλίνες ΜΕΘ που πρέπει να έχουμε στην κανονικότητα, πρόσθεσε.

Ενάμισι δισεκατομμύριο από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα διευκρινιστεί τι θα γίνει για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Η εισήγησή του είναι να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλιώς ο υγειονομικός που δεν θα κάνει το εμβόλιο να εκδιωχθεί από το ΕΣΥ.

Αυτό, όμως, είναι μια κεντρική κυβερνητική απόφαση που δεν έχει παρθεί ακόμα. Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ανέφερε ο υπουργός, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι κάποιος εμβολιασμένος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Για τα μέτρα

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή, είπε, ο υπουργός. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση είναι ότι από τη μια πλευρά φαίνεται αποκλιμάκωση πιο νωρίς σε σχέση με τα κρούσματα, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σημείωσε ο υπουργός, προαναγγέλλοντας έτσι την παράταση των μέτρων.

Δείτε τις δηλώσεις του

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον