Η LG Electronics ανακοίνωσε την ένταξή της στο κβαντικό δίκτυο της IBM για την προώθηση των βιομηχανικών εφαρμογών του quantum computing. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, με την ένταξή της στο IBM Quantum Network, η LG θα έχει πρόσβαση στα κβαντικά υπολογιστικά συστήματα της IBM, καθώς και στην αντίστοιχη τεχνογνωσία της IBM, αλλά και στο Qiskit, το οποίο πρόκειται για kit ανάπτυξης τέτοιου είδους πληροφοριών ανοιχτού κώδικα της IBM.

Απώτερος στόχος της κορεατικής εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία IBM Quantum για την ανάπτυξη εφαρμογών quantum computing σε τομείς που απαιτούν την επεξεργασία μεγάλης ποσότητας δεδομένων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το IoT και οι εφαρμογές ρομποτικής.

Παράλληλα, η εταιρεία θα μπορεί να παρέχει εκπαίδευση στο εργατικό δυναμικό της, διευκολύνοντας την εξερεύνηση τρόπων με τους οποίους θα εφαρμόζουν τις πιθανές σημαντικές ανακαλύψεις που θα παρουσιάζονται, στους κλάδους που δραστηριοποιείται.

Το Quantum computing στην ουσία αποτελεί την εξέλιξη του computation. Ενώ οι «παραδοσιακοί» υπολογιστές υπολογίζουν σε bits, οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν qubits, που αξιοποιούν κβαντικά μηχανικά φαινόμενα όπως παρεμβολές (interference) και κβαντική διεμπλοκή (entanglement), για την επίλυση προβλημάτων που είναι θεμελιωδώς δυσεπίλυτα για τους κλασικούς υπολογιστές. Ως αποτέλεσμα, το quantum computing είναι κατάλληλο για να βοηθήσει στη διερεύνηση νέων λύσεων σχετικά με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βάζει εμπόδια στο όνειρο των νέων που θέλουν να γίνουν influencers [γράφημα]
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι νέοι θέλουν να γίνουν influencers αλλά η τεχνητή νοημοσύνη καραδοκεί [γράφημα]

Οι υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος μέσω αυτοαπασχόλησης κάνει τις νεότερες ηλικίες κυρίως να θέλουν να γίνουν influencers - Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη;