Περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Κίνας κινδυνεύουν εξαιτίας περιβαλλοντικών λόγων, ποσό που αντιπροσωπεύει το 65% του συνολικού ΑΕΠ της, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

«Κάνοντας επειγόντως 15 θετικές για τη φύση μεταρρυθμίσεις σε τρία κοινωνικοοικονομικά συστήματα, η Κίνα θα μπορούσε να προσθέσει 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσει 88 εκατομμύρια ανθεκτικές θέσεις εργασίας έως το 2030», ανέφερε η έκθεση.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα κοιτάζει να γίνει ένας «οικολογικός πολιτισμός», η έκθεση προειδοποίησε ότι καθώς η οικονομία της χώρας ανακάμπτει, η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι συμβατή με την ανθεκτική βιοποικιλότητα.

Η Κίνα έχει φιλόδοξους στόχους οι εκπομπές άνθρακα να κορυφωθούν πριν από το 2030 και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα πριν από το 2060.

Σύμφωνα με το WEF, τρία βασικά κοινωνικοοικονομικά συστήματα, συγκεκριμένα «τρόφιμα, χρήση γης και ωκεανών», «Υποδομές και δομημένο περιβάλλον, και «ενέργεια και εξορυκτικά προϊόντα» πρέπει να μεταβούν προς την ουδετερότητα του άνθρακα και ένα μέλλον θετικό για τη φύση. «Αυτά τα τρία συστήματα συνδέονται άρρηκτα με τις απειλές της βιοποικιλότητας, αλλά είναι επίσης κρίσιμα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει η έκθεση, η φύση μπορεί να είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Κίνας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι λύσεις που βασίζονται στη φύση θα μπορούσαν να παρέχουν το 37% του οικονομικά αποδοτικού μετριασμού του διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται έως το 2030 για να έχουν την ευκαιρία να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Υπεράκτια αιολικά: Ποιες περιοχές θέτει εκτός το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ
Green |

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα υπεράκτια αιολικά – Τι θα προβλέπει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ

Ποιες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» για τα υπεράκτια αιολικά – Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον Masdar και Iberdrola για θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα