![Unilever – Εγκατέλειψε τα σχέδια εξαγοράς του κλάδου ατομικής υγιεινής της GSK](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/GSK-scaled.jpg)
Εγκατέλειψε τα σχέδια για εξαγορά του κλάδου των καταναλωτικών προϊόντων ατομικής υγιεινής της GlaxoSmithKline η Unilever, ανακοινώνοντας ότι δεν προτίθεται να αυξήσει την προσφορά ύψους 50 δισ. λιρών (60 δισ. ευρώ), την οποία η GSK είχε απορρίψει.
Στην ανακοίνωση της είδησης, οι μετοχές της Unilever στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης εκτινάχθηκαν κατά 10,1%, ενώ της GSK υποχώρησαν 2,8%.
Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GSK απέρριψε τρεις προσφορές από την Unilever για τον βραχίονα των καταναλωτικών προϊόντων ατομικής υγιεινής και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μεταξύ των οποίων η οδοντόκρεμα Sensodyne, το βιταμινούχο συμπλήρωμα Emergen-C και το παυσίπονο Panadol, λέγοντας ότι οι προσφορές «υποτιμούσαν την πραγματική αξία» του κλάδου τον κλάδο και τις προοπτικές του. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι θα εμμείνει στο σχέδιό της για ξεχωριστή εισαγωγή της επιχείρησης στα μέσα του 2022 και εξέδωσε βελτιωμένες οικονομικές εκτιμήσεις.
Από την πλευρά της η Unilever ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ότι έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα κρίθηκε ότι δεν θα αλλάξει η εκτίμησή της σε σχέση με την «πραγματική αξία» του κλάδου της GSK, συνεπώς ότι «δεν θα αυξήσουμε την προσφορά μας πάνω από τα 50 δισ. λίρες».
Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της GSK σχολίασε σχετικά ότι ο όμιλος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών και εμφανίστηκε σίγουρος για το μέλλον του κλάδου στον οποίο η Pfizer έχει μερίδιο 32%.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της GSK αναφέρεται ότι η προσφορά δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του κλάδου, δημοσιεύοντας μάλιστα νέες προβλέψεις για ετήσια αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 4%-6%, έχοντας σημειώσει πωλήσεις 9,6 δισεκατομμυρίων λιρών πέρυσι.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου