Για εκτροχιασμό του πλανήτη από τους κλιματικούς στόχους που έχουν τεθεί, κάνει λόγο ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για θέματα Περιβάλλοντος, Τζον Κέρι, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τον πλανήτη και την οικονομία από την επιδείνωση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής.

«Έχουμε πρόβλημα. Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνουν» επεσήμανε ο κύριος Κέρι, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο και την Αίγυπτο, η οποία θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα. Σύμφωνα με τον πρώην γερουσιαστή και υποψήφιο πρόεδρο, ο πλανήτης «δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο» για την επίτευξη των στόχων.

Συγκεκριμένα ο Τζον Κέρι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πρόσφατη αύξηση που καταγράφηκε παγκοσμίως στην παραγωγή και χρήση λιγνίτη, αλλά και τη δρομολόγηση σχεδίων για την κατασκευή και νέων εργοστασίων ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση άνθρακα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών, Σαμέχ Χασάν Σούκρυ, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε πως η χώρα του θα είναι η φωνή των αφρικανικών κρατών που φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, την λεγόμενη COP27, τον ερχόμενο Νοέμβριο, που θα κληθεί να εξετάσει την εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν στη σύνοδο της Γλασκόβης, αλλά και να πάει ένα βήμα πιο πέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green