Μόνο λίγα τραπέζια είναι πιασμένα στην ταβέρνα Όμικρον. Συνήθως εδώ δεν τρώει κανείς μόνο ελληνικά. Υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική και χορός. Στην πανδημία αυτή την εποχή κυριαρχεί ως γνωστόν η συνώνυμη παραλλαγή του ιού: η Όμικρον. «Είναι το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου», λέει ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης όταν ρωτήθηκε πώς πήρε το όνομά της η ταβέρνα. Η ονομασία της παραλλαγής δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα πάντως στην ταβέρνα, τουλάχιστον όχι περισσότερα από αυτά που προκαλεί η ίδια η πανδημία, λέει.
Η ταβέρνα Όμικρον βρίσκεται κοντά στην Εμπορική Έκθεση της Φρανκφούρτης εδώ και 30 χρόνια. Η επέτειος θα εορταστεί με τυμπανοκρουσίες και μουσικούς από την Ελλάδα. Πότε όμως θα συμβεί αυτό, δεν είναι σαφές. Ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ και αυτοπεποίθηση. «Εμείς δεν είμαστε παραλλαγή, είμαστε το πρωτότυπο», λέει χαμογελώντας. Και στο εστιατόριό του έχουν μολυνθεί μόνο από τη χαρά της ζωής. Ελπίζει ότι η παραλλαγή Όμικρον θα σημάνει σύντομα το τέλος της πανδημίας.
Ένα καφέ που έγινε διάσημο…
Κορώνα, όπως λέγεται στα γερμανικά ο κορωνοϊός, Κόβιντ ή Μπούστερ ήταν πριν από την πανδημία ονόματα εταιρειών, ανθρώπων, προϊόντων. Ο όμιλος ζυθοποιίας Anheuser Busch Inbev έκανε λόγο για άλμα στις πωλήσεις της μπύρας «Corona Extra». Σε τι ακριβώς οφείλεται πάντως δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Με την ονομασία “Corona” (στα λατινικά σημαίνει κορώνα ή στεφάνι) βαφτίστηκαν αυτοκίνητα και επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ έτσι ονομάζονται και πολλά μέρη και άνθρωποι.
Το καφέ «Corona» γνώρισε μια πραγματική έκρηξη με φωτογραφίες selfie στην πόλη Ομπερούρσελ. Ο ιός το έκανε πασίγνωστο, αναφέρει η Μαργκερίτα Φράνσεσετ, η οποία διευθύνει το καφέ με τον άντρα της. Πολλοί έψαχναν πληροφορίες στο διαδίκτυο και έτυχε να βρίσκουν έτσι το παγωτατζίδικό τους. Άνθρωποι στέκονταν στο δρόμο ή στα αυτοκίνητά τους και φωτογραφίζονταν μπροστά από την επιγραφή. Το καφέ έχει το όνομά του από το 1994. Παραπέμπει στο δρόμο που μεγάλωσε ο άντρας της.
Χιούμορ και παρεξηγήσεις
Το όνομα ενός Ινδού που έγραφε στο Twitter προκάλεσε παρεξηγήσεις. Λέγεται Κόβιντ Καπούρ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήθελε πάντως να βρει ένα όνομα που δεν παραπέμπει σε ανθρώπους, ζώα ή μια γεωγραφική περιοχή.
«Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός», έγραψε στο twitter ο Καπούρ. Όταν οι φίλοι του στα 30ά του γενέθλιά παρήγγειλαν μια τούρτα, το ζαχαροπλαστείο έγραψε πάνω: «Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30».
Η έναρξη της εκστρατείας αναμνηστικού εμβολιασμού έφερε στην εταιρεία τεχνολογίας εκδηλώσεων “Booster” περισσότερη δουλειά. Άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου ή είχαν παράπονα με την καταχώρηση, απευθύνονταν στην εταιρεία, η οποία τους εξηγούσε ευγενικά ότι πρόκειται για λάθος, λέει ο ιδιοκτήτης Ρενέ Κράους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν σκέφθηκε να μετονομάσει την επιχείρηση, η οποία φέρει την επωνυμία εδώ και 30 χρόνια.
Latest News
Τα τέσσερα νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Τι πιστεύουν οι πολίτες [γραφήματα]
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η καθολική δήλωση των εσόδων-εξόδων μιας επιχείρησης στο myDATA από 1η Ιανουαρίου 2025 - Τι θα γίνει με το Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο
Ο crypto επενδυτής που πλήρωσε 6 εκατ. για μία μπανάνα σχεδιάζει να την... φάει
Τι σχέση μπορεί να έχει μία μπανάνα με τα κρυπτονομίσματα αλλά και διάσημα έργα τέχνης που βγαίνουν στο σφυρί
Στο γυναικείο μπάσκετ η νέα μεγάλη επένδυση του Αντετοκούνμπο
Ο Αντετοκούνμπο έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του «money never sleeps» ενώ παράλληλα έχει έντονη φιλανθρωπική δράση
Οταν η μπανάνα είναι... έργο τέχνης πωλείται 6,2 εκατ. ευρώ
Στη δημοπρασία... κονταροχτυπήθηκαν επτά ενδιαφερόμενοι αγοραστές
Η «χρυσή» αποχώρηση του Ναδάλ - Πόσα κέρδισε από το τένις
Από το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως 14χρονος το 2001, ο Ναδάλ έχει συγκεντρώσει νίκες και τεράστια ποσά
Σπάει ρεκόρ η αξία της μουσικής βιομηχανίας της Βρετανίας
Οι περιοδείες των σούπερ σταρ βοήθησαν την βρετανική μουσική βιομηχανία να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Economist τόσο το Βρετανικό Μουσείο όσο και η βρετανική κυβέρνηση φαίνονται έτοιμοι για συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Sotheby’s: 65,5 εκατ. δολ. για τα «Νούφαρα» του Μονέ
Η πώληση του έργου του Κλοντ Μονέ σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική ισοδυναμεί με μια σημαντική νίκη για τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's
Με... ρυθμούς Snoop Dogg οι επιχειρηματικές συμβουλές στη Μάρθα Στιούαρτ
Ο διάσημος ράπερ έγινε επιχειρηματικός σύμβουλος της Μάρθα Στιούαρτ και της άλλαξε τη ζωή
Έσπασε τα κοντέρ: 60 εκατ. νοικοκυριά καθηλώθηκαν στο Netflix για τον αγώνα Πολ-Τάισον
Οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα υπέρ του Πολ με σκορ 80-72, 79-73 και 79-73 - Όλα τα ρεκόρ του Netflix