Μόνο λίγα τραπέζια είναι πιασμένα στην ταβέρνα Όμικρον. Συνήθως εδώ δεν τρώει κανείς μόνο ελληνικά. Υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική και χορός. Στην πανδημία αυτή την εποχή κυριαρχεί ως γνωστόν η συνώνυμη παραλλαγή του ιού: η Όμικρον. «Είναι το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου», λέει ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης όταν ρωτήθηκε πώς πήρε το όνομά της η ταβέρνα. Η ονομασία της παραλλαγής δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα πάντως στην ταβέρνα, τουλάχιστον όχι περισσότερα από αυτά που προκαλεί η ίδια η πανδημία, λέει.
Η ταβέρνα Όμικρον βρίσκεται κοντά στην Εμπορική Έκθεση της Φρανκφούρτης εδώ και 30 χρόνια. Η επέτειος θα εορταστεί με τυμπανοκρουσίες και μουσικούς από την Ελλάδα. Πότε όμως θα συμβεί αυτό, δεν είναι σαφές. Ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ και αυτοπεποίθηση. «Εμείς δεν είμαστε παραλλαγή, είμαστε το πρωτότυπο», λέει χαμογελώντας. Και στο εστιατόριό του έχουν μολυνθεί μόνο από τη χαρά της ζωής. Ελπίζει ότι η παραλλαγή Όμικρον θα σημάνει σύντομα το τέλος της πανδημίας.
Ένα καφέ που έγινε διάσημο…
Κορώνα, όπως λέγεται στα γερμανικά ο κορωνοϊός, Κόβιντ ή Μπούστερ ήταν πριν από την πανδημία ονόματα εταιρειών, ανθρώπων, προϊόντων. Ο όμιλος ζυθοποιίας Anheuser Busch Inbev έκανε λόγο για άλμα στις πωλήσεις της μπύρας «Corona Extra». Σε τι ακριβώς οφείλεται πάντως δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Με την ονομασία “Corona” (στα λατινικά σημαίνει κορώνα ή στεφάνι) βαφτίστηκαν αυτοκίνητα και επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ έτσι ονομάζονται και πολλά μέρη και άνθρωποι.
Το καφέ «Corona» γνώρισε μια πραγματική έκρηξη με φωτογραφίες selfie στην πόλη Ομπερούρσελ. Ο ιός το έκανε πασίγνωστο, αναφέρει η Μαργκερίτα Φράνσεσετ, η οποία διευθύνει το καφέ με τον άντρα της. Πολλοί έψαχναν πληροφορίες στο διαδίκτυο και έτυχε να βρίσκουν έτσι το παγωτατζίδικό τους. Άνθρωποι στέκονταν στο δρόμο ή στα αυτοκίνητά τους και φωτογραφίζονταν μπροστά από την επιγραφή. Το καφέ έχει το όνομά του από το 1994. Παραπέμπει στο δρόμο που μεγάλωσε ο άντρας της.
Χιούμορ και παρεξηγήσεις
Το όνομα ενός Ινδού που έγραφε στο Twitter προκάλεσε παρεξηγήσεις. Λέγεται Κόβιντ Καπούρ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήθελε πάντως να βρει ένα όνομα που δεν παραπέμπει σε ανθρώπους, ζώα ή μια γεωγραφική περιοχή.
«Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός», έγραψε στο twitter ο Καπούρ. Όταν οι φίλοι του στα 30ά του γενέθλιά παρήγγειλαν μια τούρτα, το ζαχαροπλαστείο έγραψε πάνω: «Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30».
Η έναρξη της εκστρατείας αναμνηστικού εμβολιασμού έφερε στην εταιρεία τεχνολογίας εκδηλώσεων “Booster” περισσότερη δουλειά. Άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου ή είχαν παράπονα με την καταχώρηση, απευθύνονταν στην εταιρεία, η οποία τους εξηγούσε ευγενικά ότι πρόκειται για λάθος, λέει ο ιδιοκτήτης Ρενέ Κράους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν σκέφθηκε να μετονομάσει την επιχείρηση, η οποία φέρει την επωνυμία εδώ και 30 χρόνια.
Latest News
Κούμπαν: Οι τρεις συνήθειες ενός κροίσου που τον κρατούν νέο είναι... τσάμπα
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μαρκ Κούμπαν λέει ότι η μακροζωία προχωρά τόσο πολύ που το 60 είναι το νέο 40.
Η αξιοποίηση της AI φέρνει αύξηση εσόδων στις ΜμΕ - Έρευνα της Salesforce
Το 75% των ΜμΕ αξιοποιεί λύσεις τεχνητής νοημοσύνης έδειξε έρευνα της Salesforce ενώ το 91% των ΜμΕ που ήδη χρησιμοποιούν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης καταγράφει σημαντική αύξηση εσόδων
Χρήση AI για την καταπολέμηση της απάτης από τον ΕΟΠΥΥ - Όλες οι αλλαγές από το 2025
Άλλη μεγάλη αλλαγή στον ΕΟΠΥΥ από το 2025 θα είναι στον τρόπο κοστολόγησης των νοσηλειών και κάθε παροχής υπηρεσίας στα δημόσια νοσοκομεία
Τίλντα Σουίντον: Θα βραβευτεί με την Τιμητική Χρυσή Άρκτο στη Berdinale
«Το να τιμώμαι με αυτόν τον τρόπο από το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι για μένα βαθιά συγκινητικό», δήλωσε η Τίλντα Σουίντον για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Τέλος στον αγροτικό γιατρό – Γίνεται προσωπικός γιατρός υποχρεωτικής θητείας
Ανοικτό σύστημα αυτόματης κάλυψης των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας, επιχειρεί να καλύψει τα κενά στους προσωπικούς γιατρούς
«Αγγέλικα Κοροβέση: Γλυπτική»: Το βιβλίο – λεύκωμα της Aggelika Korovessi
Το βιβλίο - λεύκωμα της Aggelika Korovessi, με τίτλο "Αγγέλικα Κοροβέση: Γλυπτική", του οποίου η έκδοση είναι μια ευγενική χορηγία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Λιγότερα από τα μισά νέα φάρμακα έχουν εγκριθεί σε όλες τις χώρες
Πρώτα στις ΗΠΑ εγκρίνονται και αποζημιώνονται οι καινούριες δραστικές ουσίες στα φάρμακα, ακολουθούν Ευρώπη και Ιαπωνία
Ανισότητες στη φαρμακευτική περίθαλψη από την ελλιπή χρηματοδότηση στην υγεία
Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από τους ασθενείς για φάρμακα – Ο ανεπαρκής προϋπολογισμός προκαλεί καταστροφικές δαπάνες στα νοικοκυριά
Κομμένο πεπόνι αξίας 26 εκατ. φέρνει πόλεμο στους Christie’s
Ο οίκος Christie’s μηνύει τον πλειοδότη του Le Melon entamé, ενός αριστουργήματος νεκρής φύσης, γιατί δεν έχει πληρωθεί
Tesla -Intel και η ανεπάρκεια των δ.σ. - Τα συστατικά για το τέλειο δ.σ.
Η Intel και η Tesla αντιπροσωπεύουν δύο τρόπους με τους οποίους τα δ.σ. αποτυγχάνουν στο καθήκον τους να εκπροσωπούν τους επενδυτές και να θέτουν τη διοίκηση προ των ευθυνών της, υπσοτηρίζει ο Economist