Μισογεμάτο ήταν το ποτήρι των επιδόσεων της Johnson & Johnson για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, παρά το γεγονός πως οι σταθερά υψηλές πωλήσεις του εμβολίου της θα συνεχίσουν να αποτελούν μια ζωτική πηγή εσόδων και για το 2022.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα 4,74 δισ. δολάρια, ήτοι δηλαδή σε τριπλάσια επίπεδα από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, όταν τα κέρδη της είχαν κινηθεί στα 1,74 δισ. δολάρια. Έτσι, τα κέρδη της ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,13 δολάρια για το τρίμηνο, ήτοι δηλαδή σχεδόν στα αναμενόμενα επίπεδα των αναλυτών που περίμεναν 2,12 δολάρια.
Ωστόσο, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 24,8 δισ. δολάρια, ήτοι δηλαδή κατά 10,4% υψηλότερα από την περσινή περίοδο, αλλά χαμηλότερα από τα 25,19 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Είναι χαρακτηριστικό πως η αγορά απογοητεύτηκε με την μετοχή της εταιρείας να χάνει έδαφος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι συνολικές πωλήσεις για τη χρονιά αυξήθηκαν κατά 13,6% στα 93,7 δισ. δολάρια, αν και τα έσοδα από το εμβόλιο αναμένεται να συνεχίσουν να είναι πηγή… χρυσού για την εταιρεία με τις πωλήσεις να εκτιμάται πως θα ανέβουν μεταξύ των 98,9 δκαι 100,4 δισ. δολαρίων το 2022 και τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται στα 10,40 με 10,60 δολάρια για τη χρονιά.
Παρά το γεγονός πως η επίδοση του εμβολίου της εταιρείας φαίνεται να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα εμβόλια mRNA, ειδικά έναντι της Όμικρον, με αποτέλεσμα να μην έχει μπει και στα προγράμματα ενισχυτικών δόσεων στις περισσότερες χώρες, η εταιρεία περιμένει ένα νέο κύμα πωλήσεων του εμβολίου της που θα της αποφέρει από 3 έως 3,5 δισ. δολάρια τη φετινή χρονιά.
Στα επίπεδα αυτά οι πωλήσεις του εμβολίου θα είναι ουσιαστικά υψηλότερες από το 2021, όταν και πούλησε εμβόλια αξίας 2,38 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο νέος CEO, Χοακίν Ντουάτο, η ανοδική πορεία του δολαρίου σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις σε πρώτες ύλες λειτούργησαν σαν ανασχετικός παράγοντας, ειδικά για συγκεκριμένους κλάδους, όπως αυτός των καταναλωτικών προϊόντων ειδών υγιεινής και ο κλάδος ιατρικού εξοπλισμού. Όμως, η πίεση αυτή αναμένεται να καταλαγιάσει σταδιακά με το δεύτερο εξάμηνο του 2022 να εμφανίζεται πολύ πιο ισχυρό σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο. Επίσης, δεν εκτιμάται πως θα επηρεάσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχουν δρομολογηθεί.
Ο όμιλος έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στη διάσπαση του κλάδου των καταναλωτικών προϊόντων από αυτόν του φαρμακευτικού και ιατρικού κλάδου δημιουργώντας δύο χωριστές εταιρείες. Η διαδικασία της διάσπασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023.
Latest News
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου