
Οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών είναι έτοιμες να «ανοίξουν τα φτερά τους» επεκτείνοντάς την δραστηριότητά τους και στον αέρα.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής που αναζητά συνέργειες στην μεταφορά φορτίων αλλά και επιβατών, ο ναυτιλιακός κολοσσός της MSC με έδρα την Ελβετία επιδιώκει να αποκτήσουν την πλειοψηφία της αεροπορικής εταιρείας ITA Airways, που διαδέχθηκε την Alitalia.
Η Msc σε συνεργασία με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ζήτησαν περίοδο αποκλειστικότητας 90 ημερών για να μελετήσουν τη συμφωνία, ανακοίνωσε η ITA.
Η νέα ιταλική κρατική αεροπορική εταιρεία, η οποία άρχισε να πετά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αναζητά έναν μετοχικό εταίρο και έχει ξεκινήσει άτυπες συνομιλίες με ορισμένους πιθανούς μνηστήρες, στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της αναφέρει το Reuters.
Η MSC εξηγώντας το ενδιαφέρον της για την ITA σημειώνει ότι προέρχεται από “τη δυνατότητα ενεργοποίησης θετικών συνεργειών … τόσο στον τομέα των φορτίων όσο και στον τομέα των επιβατών”.
Εάν η ιταλική κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως, το διοικητικό συμβούλιο της ITA Airways θα εξετάσει λεπτομέρειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε μελλοντική συνάντηση και θα αποφασίσει να προχωρήσει σε αποκλειστικές συνομιλίες με τους δύο εταίρους, ανέφερε πηγή προσκείμενη στο θέμα.
Η MSC ανακοίνωσε ότι η ίδια και η Lufthansa θα αποφασίσουν για την ανάμειξή τους στη συμφωνία αφού μελετήσουν τα οικονομικά στοιχεία της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων στην ITA Airways σε μια πρώτη αντίδραση σημείωσαν ότι το ενδιαφέρον της MSC και της Lufthansa ήταν θετικά νέα για το μέλλον της.
Είναι «δύο εξαιρετικά σταθεροί εταίροι που θα μπορούσαν να εγγυηθούν μελλοντική ανάπτυξη στην ITA με εξαιρετική θέση σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε το συνδικάτο του ιπτάμενου προσωπικού της Ιταλικής εταιρείας (FNTA). σε δήλωση.
Επενδύσεις στον αέρα
Οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών (liners) συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να επενδύουν σε αεροπορικές εταιρείες.
Ενδεικτικά ο Δανέζικο κολοσσό Maersk εξαγόρασε πρόσφατα την εταιρεία logistics Senator International Freight Forwarding Group, ο οποίος μεταξύ άλλων και ένα αξιόπιστο μεγάλο και σταθερό δίκτυο αεροπορικών πτήσεων, διηπειρωτικών σιδηροδρομικών μεταφορών, αποθήκευσης, διανομής και συσκευασίας σε πολλές περιοχές της Αμερικής, της Ασίας, της Ευρώπης και τη Νότιας Αφρικής.
H Maersk προχώρησε επίσης στην απόκτησή τριών αεροσκαφών, προκειμένου να προσφέρεις τους πελάτες της εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς ανάγκη που προέκυψε από την πανδημία.
Επίσης πρόσφατα η CMA VGM ;ίδρυσε την δική της εταιρεία αεροπορικών μεταφορών την CMA CGM Air Cargo.


Latest News

Με έξι κρουαζιερόπλοια η MSC Cruises στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στις δραστηριότητες της MSC Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο

Κικίλιας: Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την 1η Μαΐου
Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός και αναλόγως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη ρυθμίζουν, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Την κινεζική ναυτιλιακή κυριαρχία «σημαδεύουν» τα τέλη Τραμπ
Τα τέλη Τραμπ μπορει να οδηγήσουν σε αλλαγές ή σε νέες μορφές ιδιοκτησίας τις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να προσαρμοστούν

Ποιοι θα πληγούν περισσότερο από τους δασμούς - Οι χρεώσεις στη ναυτιλία
Χαμένες οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Πλήγματα στο παγκόσμιο διά θαλάσσης εμπόριο
Ο πόλεμος δασμών μεταβάλλει και τις θαλάσσιες διαδρομές και τις υποδομές logistics που έχουν στηθεί αλλά και τις στρατηγικές αποφάσεις ανάπτυξης των στόλων από τους πλοιοκτήτες

Εμπορικός Πόλεμος: Οι ακυρώσεις κινεζικών φορτηγών πλοίων μόλις άρχισαν
Ο αριθμός των ακυρωμένων δρομολογίων φορτηγών πλοίων από την Κίνα αυξάνεται, καθώς οι θαλάσσιοι μεταφορείς προσπαθούν να διαχειριστούν την υποχώρηση των παραγγελιών λόγω του εμπορικού πολέμου και των δασμών