Σύμφωνα με το Twitter, το διάστημα από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο, κατατέθηκαν από διάφορες κυβερνήσεις αριθμός ρεκόρ αιτημάτων για αφαίρεση αναρτήσεων και περιεχομένου από την πλατφόρμας.
Στην τελευταία έκθεση διαφάνειας του Twitter, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρεται ότι ελήφθησαν το συγκεκριμένο εξάμηνο του 2021 από κυβερνήσεις 43.387 νομικά αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου από συνολικά 196.878 λογαριασμούς.
Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό λογαριασμών που στοχοποιήθηκαν με κυβερνητικά αιτήματα, από το 2012, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν να τηρούνται τέτοιου είδους αρχεία.
Το 95% αυτών των αιτημάτων προήλθαν από πέντε χώρες: Ιαπωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ινδία και Νότια Κορέα. Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται ότι η πλατφόρμα μπλοκαρίστηκε σε αρκετές χώρες, όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα.
Το Twitter, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, ανταποκρίθηκε στο 54% των παγκόσμιων νομικών αιτημάτων αυτήν την περίοδο, είτε με «απόκρυψη»πρόσβασης σε περιεχόμενο ή ζητώντας από τους κατόχους λογαριασμών να αφαιρέσουν μέρος ή όλο το αναφερόμενο περιεχόμενο.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο αριθμός των λογαριασμών για τους οποίους ζητήθηκε παρέμβαση αυξήθηκε το συγκεκριμένο εξάμηνο κατά 50% (από 131.933 το προηγούμενο εξάμηνο). Ο αριθμός των κυβερνητικών αιτημάτων αυξήθηκε κατά 14% (από 38.524) σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο και κατά 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η έκθεση ανέφερε τέλος ότι τα αιτήματα από τις κυβερνήσεις για τη διατήρηση πληροφοριών λογαριασμού στο Twitter μειώθηκαν κατά περίπου 4% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν περίπου το 57% αυτών των αιτημάτων και επίσης οι ΗΠΑ ήταν η μόνη μεγαλύτερη πηγή αιτημάτων κυβερνητικών πληροφοριών.
Latest News
BadBox: 192.000 συσκευές Android μολύνθηκαν με κακόβουλο λογισμικό
Το BADBOX στοχεύει κυρίως σε λειτουργικά συστήματα Android και έχει επιδείξει ανθεκτικότητα. To κακόβουλο λογισμικό έχει επηρεάσει μεγαλύτερη γκάμα συσκευών από ό,τι είχε αναφερθεί παλαιότερα.
Νέα εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στοχεύει χρήστες PC
Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται με ψεύτικα CAPTCHA και σφάλματα browser
Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις με τη νέα οδηγία NIS2 - Η «παγίδα» του λογισμικού
Για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, η NIS2 μεταφράζεται σε υποχρέωση για μεγαλύτερες και περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας
H τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζει σημεία άνοιας, λένε οι νευρολόγοι
Η τεχνητή νοημοσύνη υποβάλεται σε γνωσιακά τεστ στο πλαίσιο ανορθόδοξης μελέτης.
Η αξιοποίηση της AI φέρνει αύξηση εσόδων στις ΜμΕ - Έρευνα της Salesforce
Το 75% των ΜμΕ αξιοποιεί λύσεις τεχνητής νοημοσύνης έδειξε έρευνα της Salesforce ενώ το 91% των ΜμΕ που ήδη χρησιμοποιούν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης καταγράφει σημαντική αύξηση εσόδων
Νέα χρηματοδότηση 65 εκατ. δολαρίων για την ICEYE - Στα 158 εκατ. το σύνολο για το 2024
Στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν funds που διαχειρίζονται οι Solidium Oy, BlackRock, Seraphim, Plio Limited και ο Christo Georgiev
Πώς η ΑΙ γίνεται «όπλο» στα χέρια των εγκληματιών του Διαδικτύου
Οι προβλέψεις της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Trend Micrο για τις κορυφαίες απειλές και τάσεις στον κυβερνοχώρο για το 2025
Η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα για ασφαλή προϊόντα τεχνολογίας
Ο νόμος για την κυβερνοανθεκτικότητα - Cybersecurity Resilience Act (CRA) υποχρεώνει κατασκευαστές, διανομείς και εισαγωγείς «έξυπνων» διασυνδεδεμένων συσκευών να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προδιαγραφές
Αποστολή και λήψη SMS μέσω δορυφόρου, απευθείας από smartphone
Οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές της τεχνολογίας Direct to Handset (D2H) στην Ευρώπη για την αποστολή SMS μέσω δορυφόρου (NB-NTN Direct-to-Handset messaging)
Pegasus: Σε δίκη το χακάρισμα του WhatsApp από την ισραηλινή NSO
Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της NSO ότι δεν φέρει φέρει νομική ευθύνη για τις χρήσεις του Pegasus.