Η Τράπεζα του Καναδά διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη και έδωσε το σήμα ότι σύντομα θα αρχίσει να το αυξάνει, μια κίνηση που εξέπληξε ορισμένους αναλυτές που περίμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα έκανε σήμερα ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο τρέχον χαμηλό ρεκόρ του 0,25%.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν, με το χρονοδιάγραμμα και τον ρυθμό αυτών των αυξήσεων να καθοδηγούνται από τη δέσμευση της Τράπεζας να επιτύχει τον στόχο του πληθωρισμού 2%,» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα του Καναδά μείωσε τα επιτόκια τρεις φορές τον Μάρτιο του 2020, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Σάιμον Χάρβεϊ, επικεφαλής ανάλυσης FX για τη Monex Europe και τη Monex Canada, τη χαρακτήρισε «λάθος πολιτικής», λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον πλαίσιο πληθωρισμού και την άνοδο των τιμών των κατοικιών.

Η Τράπεζα του Καναδά ανέφερε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά στο 5% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, πριν υποχωρήσει σε περίπου 3% μέχρι το τέλος του έτους. Τον Οκτώβριο, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο 2% περίπου μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή