Οι επενδυτές, προφανώς μουδιασμένοι από το χτύπημα της Δευτέρας τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνές, δεν κατάφεραν να δώσουν τόνο στις αγορές, και ο Δείκτης άλλαξε πρόσημο 11 φορές.
Για τον ΓΔ, η περιοχή των 908-913 αφορά σε στηρίξεις, από όπου μπορεί να αντιδράσει ανοδικά έως και τις 940. Επιμέρους, ενδιαφέρουσα συμπεριφορά είδαμε από ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, CENER, OTE, ΟΠΑΠ, ΒΥΤΕ και ΕΝΤΕΡ, ενώ στρέβλωση αρχίζει και εμφανίζεται στην -ήδη χαμηλή- αποτίμηση της μετοχής της ΔΕΗ.
Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, τα πρόσημα ήταν μικτά και ζυγισμένα υπέρ της πτώσης, με 15 μετοχές να κλείνουν πτωτικές, ενώ στο σύνολο συνέβη το αντίθετο, με 70 ανοδικές έναντι 30 πτωτικών 57 αμετάβλητων. Κι ενώ ΓΔ και 25άρης έκλεισαν πτωτικά (-0,16% και -0,12% αντίστοιχα), ο δείκτης μεσαίας κατάφερε να μείνει θετικός στο +0,72%, όπως εξάλλου και ο ΔΤΡ (+1,06%).
Ο τζίρος ήταν αρκετά υψηλός συγκριτικά με το εύρος διακύμανσης, στα 75 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16,32 αφορούσαν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών στις ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΚΑΤ, ΔΕΗ και ΑΛΦΑ.
Πρωταγωνιστές ήταν οι τραπεζικές μετοχές, και κυρίως οι ΕΤΕ (+2,2%) και ΑΛΦΑ (+1,6%), που όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, συγκράτησαν περαιτέρω πτώση του ΓΔ, τόσο με τα θετικά τους πρόσημα (τα μεγαλύτερα της μεγάλης κεφ/σης) όσο και με τη συναλλακτική δραστηριότητα (6,25 και 22,25 εκατ. ευρώ)
Ο Δείκτης δεν κατάφερε να δώσει κάποια άμεση απάντηση στις πιέσεις της Δευτέρας, και με δεδομένο ότι η ρητορική του Powell στις χθεσινές δηλώσεις άμβλυνε τους επενδυτικούς κινδύνους, περιμένουμε τις διεθνεις εξελίξεις ώστε να αποκτήσουμε κι εμείς κατευθυντικότητα.