Η Αθήνα από τη πρόσφατη και σφοδρή κακοκαιρία Ελπίδα καλύφθηκε από χιόνια και η εικόνα που έρχεται από το διάστημα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της χιονισμένης Αθήνας, που περιλαμβάνει και την Αττική Οδό, και την οποία τράβηξε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-2, ο οποίος διαθέτει μια κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Η χιονόπτωση που έφερε χάος σε Ελλάδα και Τουρκία

Η ESA επισημαίνει ότι «μια ασυνήθιστη χιονοκαταιγίδα σκέπασε τμήματα της Τουρκίας και της Ελλάδας, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, χάος στους δρόμους και ματαιώσεις πτήσεων».

Αναφέρει ακόμη ότι «πολύ χιόνι έπεσε στην ελληνική πρωτεύουσα για περισσότερες από 12 ώρες στις 24 Ιανουαρίου, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων ακινητοποιημένους στην Αττική Οδό, με όσους δεν διασώθηκαν, να πρέπει να υπομείνουν θερμοκρασίες έως -14 βαθμούς, καθώς η νύχτα έπεφτε».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η χιονοκαταιγίδα «προκάλεσε επίσης παρόμοιο χάος στην Τουρκία» και ότι «είναι αξιοσημείωτο πως οι παραλίες στην Αττάλεια είδαν χιόνι για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος
Επικαιρότητα |

ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος

H βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΕΤΑΔ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά θετικά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω της Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα

Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή
Επικαιρότητα |

Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή

Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο