Το όραμα της για το μέλλον της ευέλικτης εργασίας «χτίζει» η Citigroup με την δημοσιοποίηση των νέων αρχιτεκτονικών σχεδίων για τη ριζική ανακαίνιση των κεντρικών της γραφείων στο Λονδίνο.
Η τράπεζα της Wall Street θα ανακαινίσει το εμβληματικό Canary Wharf Citi Tower – έδρα των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή – σε ένα σημαντικό στοίχημα για το πως θα είναι η εργασία στη μετά πανδημία εποχή.
Τα σχέδια, που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα μαζί με το ακόλουθο βίντεο, αποκαλύπτουν πως επανασχεδιάζεται ο ουρανοξύστης των 42 ορόφων.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο, καινοτόμο και συναρπαστικό χώρο εργασίας, ενσωματώνοντας μοντέρνο σχεδιασμό, τεχνολογία αιχμής και βέλτιστες πρακτικές σε χώρους εργαζομένων και πελατών», δήλωσε ο Ντέηβιντ Λίβινγκστον, διευθύνων σύμβουλος της Citi EMEA.
Στο σχεδιασμό του προβλέπεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μια σειρά από χώρους πρασίνου, καθώς και ένα ισόγειο σημείο συνάντησης προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.
«Η ευημερία έχει τεθεί στο επίκεντρο του έργου εισάγοντας καινοτόμους χώρους συνεργασίας, βελτιωμένη σύνδεση, ανέσεις τελευταίας τεχνολογίας και εντυπωσιακή πρόσβαση στο πράσινο, προωθώντας τη βιοφιλία», δήλωσε ο Γιασμίν Αλ Άνι Σπένς διευθυντής της WilkinsonEyre και επικεφαλής σχεδιαστής του έργου.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίσει περίπου 100 εκατ. λίρες (133 εκατ. δολάρια).
Το κτίριο, ηλικίας 20 ετών, αγοράστηκε αρχικά από τη Citi το 2019 σε μια συμβολική κίνηση της δέσμευσης του τραπεζικού κολοσσού με το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο, παρά τους τριγμούς του Brexit.
«Το Citi Tower είναι μια σημαντική επένδυση για τους ανθρώπους μας και την επιχείρησή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ευρύτερη περιοχή EMEA», πρόσθεσε ο Λίβινγκστον.
Επιστροφή στο γραφείο ή εξ αποστάσεως εργασία
Τα σχέδια έρχονται σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις σταθμίζουν τα οφέλη της επιστροφής στο γραφείο έναντι των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη δημόσια υγεία, της αύξησης των ενοικίων ακινήτων και της στροφής των προτιμήσεων των εργαζομένων προς την εξ αποστάσεως εργασία.
Ωστόσο, η Citi δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να επαναφέρει τους εργαζομένους στο χώρο εργασίας. Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα προέτρεψε το προσωπικό της στη Νέα Υόρκη να επιστρέφει στο γραφείο για δύο ημέρες την εβδομάδα από τις 7 Φεβρουαρίου.
Είναι μία από τις πολλές τράπεζες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων της Goldman Sachs και της JPMorgan, που επισπεύδουν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.
Αλλά αν τέτοιες επενδύσεις σε ανακαινίσεις γραφείων θα αποδειχθούν αρκετά συναρπαστικές για να επαναφέρουν μαζικά στο γραφείο το εργατικό δυναμικό που δούλευε εξ αποστάσεως κατά την πανδημία δεν είναι ακόμη σαφές.
Πριν από την πανδημία, το 60% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν από τη Cisco δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να εργαστούν σε ένα γραφείο για τρεις ή περισσότερες ημέρες. Μετά το ξέσπασμα, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε μόλις 19%.
Latest News
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους προϊσταμένους τους
Το 67% απολάμβανε την εμπιστοσύνη προς τον προϊστάμενό του ότι θα λάβει ορθές επιχειρηματικές αποφάσεις τον Μάιο του 2020 - To ποσοστό αυτό έχει μειωθεί
Πώς το burnout έχει γίνει η μάστιγα της σύγχρονης εργασίας
Το αίσθημα του άγχους και της υπερφόρτωσης στη δουλειά μπορεί να μετατραπεί σε μια πιο σοβαρή κατάσταση, που υπερβαίνει το απλό αίσθημα κούρασης και καταλήγει στην εξουθένωση, στο «burnout»
Υπέρ μικρών εργασιακών «ατασθαλιών» στην εργασία τους Gen Z και Millennials
Μικρές διεξόδους χαλάρωσης στη δουλειά έχουν βρει οι Gen Z και Millennials, δείχνοντας μεγάλη αγάπη στον ύπνο κατά την ώρα εργασίας, αλλά και στην πρόωρη αποχώρηση
Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας - Η ανάλυση του Linkedin
Το LinkedIn εξέτασε εκατομμύρια θέσεις εργασίας διαπιστώνοντας ότι η ΑΙ είχε τη μεγαλύτερη άνοδο