
Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια τις πρώτες εβδομάδες του 2022 — Όλοι εκτός από τον Γουόρεν Μπάφετ.
Η βουτιά που καταγράφεται στις μετοχές της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Ίλον Μασκ να χάσει από την αρχή του έτους 54 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε 27,8 δισεκατομμύρια δολάρια, και οι ιδρυτές της Google , Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, έχασαν και οι δύο περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Το αφεντικό του Facebook , Μαρκ Ζάκερμπεργκ είδε τη περιουσία του μειώνεται κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNBC, από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μόνο ένας είδε τα πλούτη του να αβγατίζουν: ο Μπάφετ, ο οποίος κέρδισε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας τον συνολικό του πλούτο στα 111 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Δεκαετία μετά από δεκαετία, το Oracle of Omaha συνεχίζει να έχει το άγγιγμα του Μίδα», λέει στο CNBC Make It ο αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives. «Αυτός είναι ο λόγος που ο Μπάφετ θα βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας για αιώνες – είναι λόγω της σταθερής του πίστης στην επένδυση αξίας».
Οι επενδυτές αξίας επιλέγουν μετοχές που φαίνονται υποτιμημένες και διαπραγματεύονται για λιγότερο από όσο θα έπρεπε. Και σε αντίθεση με τους άλλους CEO, των οποίων η καθαρή περιουσία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό στις εταιρείες τεχνολογίας τους, η Berkshire Hathaway του Μπάφετ έχει ένα ευρέως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που του επέτρεψε να αντιμετωπίσει τις τεχνολογικές εκπτώσεις.
Παρά το τεχνολογικό ξεπούλημα, η περιουσία του Μασκ, που ανέρχεται σε 216 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με αξία σχεδόν διπλάσια από τον Μπάφετ. Επίσης, ο Μπάφετ μπορεί να μην μείνει για πολύ στο top 10: Πέρυσι, ο επενδυτής αποκάλυψε ότι δίνει σιγά σιγά αρκετά από τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Latest News

Δασμοί 3.521% - Σε ποια εισαγόμενα προϊόντα επιβάλλονται οι υψηλοί δασμοί
Οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν το «ντάμπινγκ» τους στην αμερικανική αγορά και επιβάλλουν υψηλους δασμούς

Η γρίπη των πτηνών αυξάνει τις πωλήσεις των φυτικών «αυγών»
H γρίπη των πτηνών με την επακόλουθη ακρίβεια ωθούν τους Αμερικανούς στα «φυτικά αυγά»

Από την Ελβετία στις ΗΠΑ - Η Roche και το πενταετές επενδυτικό πλάνο
Η επένδυση της Roche θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο

Το mega deal της Nomura για τα assets της Macquarie
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής Nomura λέει ότι η συμφωνία θα της δώσει «μια σταθερή πλατφόρμα στην αγορά υψηλής ανάπτυξης των ΗΠΑ»

Οι δασμοί θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι φετινές συναντήσεις γίνονται στη σκιά του εμπορικού πολέμου που πυροδότησαν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου

Το Χάρβαρντ μηνύει τον Τραμπ - Τι ψάχνει στην... αγορά ομολόγων
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σαρωτικές και παρεμβατικές απαιτήσεις»

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή

Εμπορικά «μπαϊπάς» ερήμην της Ουάσιγκτον
Αναδιπλώνονται οι εταίροι των ΗΠΑ και χαράσσουν νέους δρόμους - Μεγάλες δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση προχωρούν σε συμφωνίες με άλλους εταίρους

Η «κρυφή» συνάντηση των fund managers στο Αμπού Ντάμπι και το κυνήγι επενδύσεων στη Μέση Ανατολή
H Goldman Sachs συγκέντρωσε δεκάδες fund manages στο Αμπού Ντάμπι - Αναζήτηση επενδύσεων εν μέσω δασμών Τραμπ