Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακοινώσει τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αυτές θα αφορούν στον Φεβρουάριο και σύμφωνα με πληροφορίες για τους οικιακούς καταναλωτές θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες λόγω της κατά 10 ευρώ μείωσης της χονδρεμπορικής τιμής. Αναμένεται να διαμορφωθεί στα περίπου 225 ευρώ/MWh, έναντι 235 ευρώ/MWh τον Δεκέμβριο.

Σε ότι αφορά τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων, αυτές θα συνεχίζουν να επιχορηγούνται χωρίς κριτήρια. Όπως αναφέρουν πηγές, η Ευρ. Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει το νέο σχήμα που πρότεινε η κυβέρνηση. Σε σχέση με το ύψος τους, εκτιμήσεις της αγοράς θέλουν να παραμένει το ίδιο όπως και τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά η επιδότηση δίνεται μόνο στην κύρια κατοικία και είναι κλιμακωτή. Για τις πρώτες 150 kWh μηνιαίας κατανάλωσης η επιχορήγηση ανέρχεται στα 0,16 ευρώ ανά kWh και για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300 kWh το ύψος της είχε διαμορφωθεί στα 0,12 ευρώ ανά kWh.

Στα νοικοκυριά ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ήταν στα 0,18 ευρώ ανά kWh.

Για τα μη οικιακά τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κλπ), ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης (Χαμηλή, Μέση, Υψηλή Τάση) η επιχορήγηση που έτρεξε ήταν στα 65 ευρώ/MWh.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια