Μια απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου, που εκδόθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 2022 έρχεται να δικαιώσει τον επιχειρηματία Βίκτωρα Πιζάντε στην αγωγή του κατά του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη.

Ο Πιζάντε είχε καταθέσει αγωγή υποστηρίζοντας ότι ο Λογοθέτης τον είχε παραπλανήσει στο πλαίσιο μιας επένδυσης που είχαν κάνει από κοινού με τον δεύτερο και τη ναυτιλιακή εταιρεία Lomar Shipping σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η πλευρά Πιζάντε υποστήριζε στην αγωγή της ότι παραπλανήθηκε από τον Λογοθέτη στο πλαίσιο αυτής της από κοινού επένδυσης, με αποτέλεσμα να έχει τελικά μεγάλη ζημιά, επειδή ο Λογοθέτης παρέλειψε να προσφέρει πλήρη ενημέρωση στον Πιζάντε.

Το δικαστήριο του Λονδίνου στη μακροσκελή κρίση του (Judgement) εξετάζει αναλυτικά τα δεδομένα της υπόθεσης και τις μαρτυρικές καταθέσεις και στέκεται ιδιαίτερα στο εάν και σε ποιο βαθμό ο τρόπος που παρουσίαζε ο Λογοθέτης τα δεδομένα της επένδυσης στον Πιζάντε είχαν ως αποτέλεσμα τελικά να παραπλανηθεί ο Πιζάντε, έτσι ώστε να ζημιωθεί.

Η τελική κρίση του δικαστηρίου δικαιώνει την πλευρά Πιζάντε. Το δικαστήριο έκανε εκτίμηση του ύψους του ποσού που δικαιούται μια εταιρεία συμφερόντων του κ. Πιζάντε ως προς μία πλευρά του κοινού επενδυτικού εγχειρήματος, ενώ ως προς το ύψος του ποσού για μια άλλη πλευρά και για τη ζημιά που υπέστη ο κ. Πιζάντε από τη συμμετοχή του μαζί με τον κ. Λογοθέτη σε επένδυση σε μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, το δικαστήριο επιφυλάχτηκε εν αναμονή τυχόν συμφωνίας των δύο μερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια: Ρίχνοντας κηροζίνη στη «φωτιά» της Μέση Ανατολής
Επικαιρότητα |

Δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια: Ρίχνοντας κηροζίνη στη «φωτιά» της Μέση Ανατολής

Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και δη εντός του εδάφους του Ιράν, ως νέος «κρίκος» στην αλυσιδωτή, άγνωστης έκβασης κλιμάκωση και αναδιάταξη στη Μέση Ανατολή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους