Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων παρέδωσαν το 2021, 1,35 δισεκατομμύρια συσκευές, ποσότητα αυξημένη κατά 5,7% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από την εταιρεία, λόγω των προβλημάτων σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2021 παραδόθηκαν από τους κατασκευαστές λιγότερα smartphones σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Επιπλέον, στην έκθεσή της η IDC συμπεραίνει ότι υφίσταται ισχυρό ενδιαφέρον εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού για αναδιπλούμενες συσκευές αλλά και συσκευές που υποστηρίζουν πρόσβαση στα νέα δίκτυα 5G.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Samsung επανήλθε στην πρώτη θέση, διατηρώντας μερίδιο αγοράς 20% και παραδίδοντας συνολικά 272 εκατομμύρια τηλέφωνα. Η Apple έρχεται στη δεύτερη θέση με παραδόσεις 235,7 εκατομμύρια τηλέφωνα. Ακολουθούν οι Xiaomi (191 εκατ. συσκευές), Oppo (133.5 εκατ. συσκευές) και Vivo (128.3 εκατ. συσκευές).

Ελαφρώς διαφοροποιημένα τα νούμερα στην αντίστοιχη έκθεση της εταιρείας ερευνών Counterpoint Research. Σύμφωνα με αυτή η Samsung βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά με παραδόσεις 271 εκατομμυρίων συσκευών κατά τη διάρκεια του 2021. Και εδώ ακολουθεί η Apple, με 237,9 εκατομμύρια παραδόσεις. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν Xiaomi (190 εκατ. συσκευές), Oppo (143,2 εκατ. συσκευές) και Vivo (131,3 εκατ. συσκευές)

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2017 που η Counterpoint καταγράφει αύξηση από χρονιά σε χρονιά για την αγορά των smartphones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NIS2: Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις με τη νέα οδηγία της Ε.Ε.
Τεχνολογία |

Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις με τη νέα οδηγία NIS2 - Η «παγίδα» του λογισμικού

Για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, η NIS2 μεταφράζεται σε υποχρέωση για μεγαλύτερες και περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Πράξη για την Κυβερνοανθεκτικότητα: Η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα για ασφαλή προϊόντα τεχνολογίας
Τεχνολογία |

Η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα για ασφαλή προϊόντα τεχνολογίας

Ο νόμος για την κυβερνοανθεκτικότητα - Cybersecurity Resilience Act (CRA) υποχρεώνει κατασκευαστές, διανομείς και εισαγωγείς «έξυπνων» διασυνδεδεμένων συσκευών να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προδιαγραφές