Μία ανάσα από τις 950 μονάδες απέχει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, το οποίο έχει επανέλθει σε μια έντονα ανοδική τροχιά κατά την οποία έχει καταφέρει να καλύψει σημαντικό έδαφος από αυτό που έχασε το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,80% στις 944,22 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε ικανοποιητική τροχιά.

Η βελτιωμένη συναλλακτική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το καλύτερο διεθνές κλίμα έχει ενισχύσει τις αγοραστικές δυνάμεις στο ΧΑΑ, όχι μόνο μάλιστα σε συγκεκριμένους τίτλους, αλλά σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό. Βέβαια, ο πυλώνας της σταθεροποίησης και των αποδόσεων αναδεικνύεται ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος έρχεται από έναν μήνα που κατέγραψε αποδόσεις σχεδόν 18%.

Επίσης, σύμφωνα με την Trader24 ενδιαφέρον συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι μετοχές που, παραδοσιακά τουλάχιστον, διανέμουν μέρισμα, υπό τη θεώρηση πως τα μικτά χαρτοφυλάκια τείνουν σιγά σιγά να αναδιαρθρώνουν το μίγμα προς όφελος πιο «σταθερών» επιλογών, είτε αυτές είναι απευθείας σε ομολογίες, είτε και σε μετοχές εταιρειών που συνηθίζουν να μοιράζουν τα -αναμενόμενα- ετήσια κέρδη τους.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank ξεχωρίζει με το +2,71%, όπως και οι Motor Oil, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Eurobank, Titan, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών