Η Sony Interactive Entertainment πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά της Bungie, εταιρείας που έχει δημιουργήσει τον αρχικό τίτλο Halo και το Destiny, έναντι του ποσού των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση εξαγοράς της αμερικανικής Bungie από τον ιαπωνικό κολοσσό εντάσσεται στον κύκλο ενδυνάμωσης του χαρτοφυλακίου των εταιρειών του κλάδου που έχει ανοίξει μετά και την εξαγορά-μαμούθ της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά αναλυτών της Ampere Analysis στο Reuters ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που θα πραγματοποιήσει η Sony, ουσιαστικά μία απάντηση, παρά τη διαφορά στο μέγεθος, της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε άλλη μία σημαντική εξαγορά στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών με την εξαγορά της Zynga από την Take-Two, μία συμφωνία ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bungie υπήρξε εταιρεία ιδιοκτησίας της Microsoft από το 2000 μέχρι το 2007 και ήταν η εταιρεία μέσω της οποίας αναπτύχθηκε ο αρχικός τίτλος Halo, ένα εξαιρετικά δημοφιλές franchise για τη Microsoft μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Bungie θα λειτουργεί σαν μία ανεξάρτητη θυγατρική της Sony Interactive Entertainment. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συμπεριληφθούν τόσο ο σημερινός CEO, Pete Parsons, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της σημερινής διοικητικής ομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή