
Η Sony Interactive Entertainment πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά της Bungie, εταιρείας που έχει δημιουργήσει τον αρχικό τίτλο Halo και το Destiny, έναντι του ποσού των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η κίνηση εξαγοράς της αμερικανικής Bungie από τον ιαπωνικό κολοσσό εντάσσεται στον κύκλο ενδυνάμωσης του χαρτοφυλακίου των εταιρειών του κλάδου που έχει ανοίξει μετά και την εξαγορά-μαμούθ της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά αναλυτών της Ampere Analysis στο Reuters ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που θα πραγματοποιήσει η Sony, ουσιαστικά μία απάντηση, παρά τη διαφορά στο μέγεθος, της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft.
Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε άλλη μία σημαντική εξαγορά στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών με την εξαγορά της Zynga από την Take-Two, μία συμφωνία ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bungie υπήρξε εταιρεία ιδιοκτησίας της Microsoft από το 2000 μέχρι το 2007 και ήταν η εταιρεία μέσω της οποίας αναπτύχθηκε ο αρχικός τίτλος Halo, ένα εξαιρετικά δημοφιλές franchise για τη Microsoft μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Bungie θα λειτουργεί σαν μία ανεξάρτητη θυγατρική της Sony Interactive Entertainment. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συμπεριληφθούν τόσο ο σημερινός CEO, Pete Parsons, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της σημερινής διοικητικής ομάδας.


Latest News

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο

Χάνουν την πρόσβαση στην κινεζική αγορά εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
Η απώλεια της πρόσβασης στην κινεζική αγορά θα προκαλούσε νέο πλήγμα 5 δισ. δολ. στους αγρότες των ΗΠΑ

«Η Γερμανία επέστρεψε»: O Μερτς εξασφαλίζει υποστήριξη για χρέος και δαπάνες
Η είδηση της συμφωνίας αύξησε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, τις μετοχές και το ευρώ

Foxconn: Μείωση κερδών για το δ’ τρίμηνο 2024 αλλά πρόβλεψη για αύξηση εσόδων το 2025
Η Foxconn υποστηρίζει ότι πλέον διαθέτει πιο ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού για να αντιμετωπίσει τον εμπορικό πόλεμο

Οι δασμοί Τραμπ απειλούν και τις εξαγωγές γαλλικών τυριών
Το 2024, η Γαλλία εξήγαγε γαλακτοκομικά προϊόντα αξίας 342 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ - Ο κλάδος φοβάται ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος

Επιδείνωση των προβλέψεων για το ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας
Η Τράπεζα της Γαλλίας αναμένει αύξηση του ΑΕΠ 0,7% εφέτος

Κοντά σε συμφωνία TikTok-Τραμπ - Επιταχυντής των εξελίξεων η Oracle
Η TikTok έχει προθεσμία μέχρι τις 5 Απριλίου για να οριστικοποιήσει την πώληση σε αγοραστή με έδρα τις ΗΠΑ

Δικαστές εναντίον Τραμπ - Καλείται να επαναφέρει χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους
Διαπιστώθηκε παραβίαση των κανονισμών που διέπουν τις απολύσεις ομοσπονδιακών εργαζομένων υπό τον Τραμπ

Η Ρωσία επιλέγει κρυπτονομίσματα - Πώς θα διαχειριστεί το εμπόριο πετρελαίου
Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει το Tether, το bitcoin και το ether

Πώς η Sephora «παίρνει κεφάλι» στη μάχη του ανταγωνισμού
Από το «φαινόμενο του κραγιόν», στα Sephora Kids, το TikTok και την premium θέση σε όλο τον κόσμο