![Οι New York Times στρέφονται στα παιχνίδια γνώσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/worlde.jpg)
Οι New York Times απέκτησαν το Wordle , το δημοφιλές παιχνίδι που δίνει στους παίκτες έξι ευκαιρίες να μαντέψουν μια λέξη πέντε γραμμάτων καθημερινά.
Οι Times, που ανακοίνωσαν την αγορά του παιχνιδιού τη Δευτέρα, προσθέτουν τον γρίφο αυτό στο χαρτοφυλάκιό τους με παιχνίδια λέξεων όπως το The Crossword, το The Mini και το Spelling Bee. Από τον Δεκέμβριο του 2021, οι New York Times έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομές Παιχνιδιών.
«Οι Times εξακολουθούν να επικεντρώνονται στο να γίνουν η βασική συνδρομή για κάθε αγγλόφωνο άτομο που επιδιώκει να κατανοήσει και να ασχοληθεί με τον κόσμο.
Τα παιχνίδια των New York Times αποτελούν βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Το Word θα παίξει πλέον ρόλο σε αυτή την καθημερινή εμπειρία, δίνοντας σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έναν ακόμη λόγο να στραφούν στους Times για να καλύψουν τις καθημερινές τους ειδήσεις και τις ανάγκες της ζωής τους».
Ο Josh Wardle, μηχανικός λογισμικού με έδρα το Μπρούκλιν, κυκλοφόρησε το παιχνίδι τον Οκτώβριο του 2021 και γρήγορα έγινε πολιτιστικό φαινόμενο. Εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν πλέον Wordle κάθε μέρα, σύμφωνα με τους Times.
Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο Twitter τη Δευτέρα, ο Wardle έγραψε για την επιτυχία του παιχνιδιού, “Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι αυτό δεν ήταν λίγο συντριπτικό. Τελικά, είμαι μόνο ένα άτομο και είναι σημαντικό για μένα ότι καθώς το Wordle μεγαλώνει, συνεχίζει να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία σε όλους».
Το Wordle, που αγοράστηκε σε μια τιμή που οι Times περιέγραψαν ως «σε χαμηλά επταψήφια νούμερα», θα παραμείνει αρχικά δωρεάν για νέους και υπάρχοντες παίκτες. «Δεν έχουμε θέσει σχέδια για το μέλλον του παιχνιδιού», είπε ο Τζόρνταν Κοέν, εκτελεστικός διευθυντής των Times. «Αυτή τη στιγμή, εστιάζουμε στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο υπάρχον κοινό μας, ενώ επίσης παρουσιάζουμε τα υπάρχοντα παιχνίδια μας σε ένα εντελώς νέο κοινό που έχει δείξει την αγάπη του για τα παιχνίδια λέξεων».
Ο Wardle συνεργάζεται με τους Times για να διασφαλίσει ότι, μόλις το παιχνίδι μεταφερθεί στον ιστότοπο της εφημερίδας, θα διατηρηθούν οι νίκες και τα σερί των υπαρχόντων παικτών, σύμφωνα με τη δήλωσή του.
To World είναι «μια ιστορία αγάπης»
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν μήνα οι NYT δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Το Wordle είναι μια ιστορία αγάπης»
«Ο Josh Wardle, ένας μηχανικός λογισμικού στο Μπρούκλιν, ήξερε ότι η σύντροφός του αγαπούσε τα παιχνίδια με λέξεις, έτσι δημιούργησε ένα παιχνίδι εικασίας μόνο για τους δυο τους» έγραφε το άρθρο, προσθέτοντας: «Αλλά αφού το ζευγάρι έπαιξε για μήνες και αφού έγινε γρήγορα εμμονή στην ομάδα WhatsApp της οικογένειάς του, μόλις το παρουσίασε σε συγγενείς, ο κ. Wardle σκέφτηκε ότι μπορεί να ασχοληθεί με κάτι και το κυκλοφόρησε στον υπόλοιπο κόσμο τον Οκτώβριο. Την 1η Νοεμβρίου έπαιξαν 90 άτομα. Την Κυριακή, λίγο περισσότερο από δύο μήνες αργότερα, έπαιξαν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι».
«Ήταν μια κατακόρυφη άνοδος για το παιχνίδι μία φορά την ημέρα, το οποίο καλεί τους παίκτες να μαντέψουν μια λέξη πέντε γραμμάτων με παρόμοιο τρόπο όπως το παιχνίδι μαντέψτε το χρώμα Mastermind».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2017-11-27T182719Z_121180323_RC111A62D430_RTRMADP_3_BLOCKCHAIN-REGULATION-TOKENS-600x400.jpg)
Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin
Σκληρός δίσκος με 8.000 bitcoin κατέληξε στα σκουπίδια πριν από 11 χρόνια. Η αναζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr
![Μασκ: Γιατί το δικό του AΙ τον θεωρεί κακό άνθρωπο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Grok-600x364.png)
Πως κρίνει τον Ίλον Μασκ η ίδια του η δημιουργία
Το Grok AI που αναπτύχθηκε από την εταιρεία xAI του Ίλον Μασκ φαίνεται να έχει μερικά προβλήματα με τον δημιουργό του