
Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, που συνέταξαν την έκθεση UN-habitat αναγνώρισαν τη Μόσχα ως την καλύτερη μεγαλούπολη παγκοσμίως ως προς τους δείκτες «ανάπτυξη υποδομών» και «ποιότητα ζωής», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.
Στην κατηγορία «ανάπτυξη υποδομών» στις τρεις καλύτερες πόλεις εκτός από τη Μόσχα εντάσσονται το Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ, ενώ η Μόσχα αναδείχθηκε απόλυτος νικητής ως προς τους δείκτες «πρόσβαση σε καθαρό νερό και ηλεκτρικό, προσιτή ιατρική περίθαλψη, υγιεινή, μέγεθος δικτύου συγκοινωνιών και δυνατότητα χρήσης του Διαδικτύου», σημείωσε ο Σ. Σομπιάνιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.
Στην κατηγορία «ποιότητα ζωής», εκτός της Μόσχας στην τριάδα των καλύτερων εντάχθηκε το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, με τη ρωσική πρωτεύουσα να προηγείται σαφώς στη «μέση και ανώτατη εκπαίδευση, τα δίκτυα μουσείων και τη θέση της επιστήμης», ενώ οι ξένοι εμπειρογνώμονες έδωσαν υψηλούς βαθμούς στους «δημόσιους χώρους της Μόσχας και το χαμηλό επίπεδο εγκληματικότητας».
Ως προς το σύνολο της αξιολόγησης η Μόσχα εντάσσεται στην τριάδα των καλύτερων παγκοσμίως πόλεμων μαζί με το Τορόντο και την Σιγκαπούρη, σημείωσε ο Σ.Σομπιάνιν, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι και δείκτες αξιολόγησης, όμως οι ειδικοί της UN-habitat στοχεύουν να δημιουργήσουν μια γενικής ισχύος μέθοδο αξιολόγησης της «άνθησης των πόλεων», που εξασφαλίζεται από «το υψηλό επίπεδο ζωής και τις ίσες δυνατότητες για όλους τους κατοίκους τους σε αρμονία με το περιβάλλον».
Κατά τον Δήμαρχο της Μόσχας η εν λόγω έρευνα «βοηθά να καταρριφθούν τα υπάρχοντα στερεότυπα και αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ενώ θα αποτελέσει ισχυρό επιχείρημα στην υποψηφιότητα της ρωσικής πρωτεύουσας να αναλάβει τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO-2030.
Οι εμπειρογνώμονες της UN-habitat και του ερευνητικού κέντρου Eure μελέτησαν για αρκετά χρόνια τους δείκτες 54 μεγαλουπόλεων του κόσμου, εκ των οποίων «τερμάτισαν» 29 πόλεις, που εκπροσωπούν όλες τις ηπείρους του πλανήτη.


Latest News

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.