
Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, που συνέταξαν την έκθεση UN-habitat αναγνώρισαν τη Μόσχα ως την καλύτερη μεγαλούπολη παγκοσμίως ως προς τους δείκτες «ανάπτυξη υποδομών» και «ποιότητα ζωής», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.
Στην κατηγορία «ανάπτυξη υποδομών» στις τρεις καλύτερες πόλεις εκτός από τη Μόσχα εντάσσονται το Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ, ενώ η Μόσχα αναδείχθηκε απόλυτος νικητής ως προς τους δείκτες «πρόσβαση σε καθαρό νερό και ηλεκτρικό, προσιτή ιατρική περίθαλψη, υγιεινή, μέγεθος δικτύου συγκοινωνιών και δυνατότητα χρήσης του Διαδικτύου», σημείωσε ο Σ. Σομπιάνιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.
Στην κατηγορία «ποιότητα ζωής», εκτός της Μόσχας στην τριάδα των καλύτερων εντάχθηκε το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, με τη ρωσική πρωτεύουσα να προηγείται σαφώς στη «μέση και ανώτατη εκπαίδευση, τα δίκτυα μουσείων και τη θέση της επιστήμης», ενώ οι ξένοι εμπειρογνώμονες έδωσαν υψηλούς βαθμούς στους «δημόσιους χώρους της Μόσχας και το χαμηλό επίπεδο εγκληματικότητας».
Ως προς το σύνολο της αξιολόγησης η Μόσχα εντάσσεται στην τριάδα των καλύτερων παγκοσμίως πόλεμων μαζί με το Τορόντο και την Σιγκαπούρη, σημείωσε ο Σ.Σομπιάνιν, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι και δείκτες αξιολόγησης, όμως οι ειδικοί της UN-habitat στοχεύουν να δημιουργήσουν μια γενικής ισχύος μέθοδο αξιολόγησης της «άνθησης των πόλεων», που εξασφαλίζεται από «το υψηλό επίπεδο ζωής και τις ίσες δυνατότητες για όλους τους κατοίκους τους σε αρμονία με το περιβάλλον».
Κατά τον Δήμαρχο της Μόσχας η εν λόγω έρευνα «βοηθά να καταρριφθούν τα υπάρχοντα στερεότυπα και αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ενώ θα αποτελέσει ισχυρό επιχείρημα στην υποψηφιότητα της ρωσικής πρωτεύουσας να αναλάβει τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO-2030.
Οι εμπειρογνώμονες της UN-habitat και του ερευνητικού κέντρου Eure μελέτησαν για αρκετά χρόνια τους δείκτες 54 μεγαλουπόλεων του κόσμου, εκ των οποίων «τερμάτισαν» 29 πόλεις, που εκπροσωπούν όλες τις ηπείρους του πλανήτη.


Latest News

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Η νέα κυβέρνηση, ο χρονικός ορίζοντας και οι μπλε φάκελοι της μιας σελίδας

Τα πρώτα μηνύματα των νέων μελών της κυβέρνησης
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των νέων μελών στην κυβέρνηση ήταν το δίπτυχο «ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Θέλω χειροπιαστό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές σε τρία πεδία: Οικονομία – Υποδομές, Συγκοινωνίες – Μεταναστευτική Πολιτική και Ναυτιλία

Τοπίο στην ομίχλη – Πυκνό νέφος κάλυψε την παραλία Αλίμου
Κολυμβητές και καΐκια στον Άλιμο χάθηκαν μέσα στην ομίχλη μέσα σε λίγα λεπτά – Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες ρεκόρ επιτείνουν το φαινόμενο

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί - Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης - Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Η Βρετανία καλεί σε άσκηση οικονομικής πίεσης στη Ρωσια
Λίγες ώρες πριν απο μια διαδικτυακή σύσκεψη με άλλους ηγέτες ο πρωθυπουργος της Βρετανίας ζητά να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Συνομιλία σταθμάρχη με ρυθμιστή για την ηλεκτροδότηση
Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη καταγράφεται συζήτηση σχετικά με την ηλεκτροδότηση της γραμμής, απόφαση την οποία τελικά έλαβε ο σταθμάρχης

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής