
Σε στρατηγική συνεργασία προχώρησαν οι εταιρείες Upstream και Socital, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο του marketing technology (martech).
Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά την ανταλλαγή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και την από κοινού στόχευση σε ένα διευρυμένο πελατολόγιο ηλεκτρονικών καταστημάτων διεθνώς. Προς αυτήν την κατεύθυνση οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν μία από κοινού τεχνολογική λύση, που συνδυάζει την εξειδίκευση της Upstream στην εμπορική επικοινωνία στο κινητό τηλέφωνο μέσω δημοφιλών και άμεσων καναλιών όπως το SMS, το RCS, το Viber, το WhatsApp κ.α., με τα εργαλεία της Socital, μέσω των οποίων οι επισκέπτες ηλεκτρονικών καταστημάτων μετατρέπονται σε πελάτες.
Πρώτο πεδίο δράσης για τη συνεργασία των δύο εταιρειών θα αποτελέσει η ελληνική αγορά, με πιλοτικές καμπάνιες για e-shops σημαντικών εγχώριων και διεθνών brands, μεταξύ των οποίων είναι και οι Sephora, Pandora και attrattivo. Στη συνέχεια θα επικεντρωθούν στην εξαγωγή της τεχνολογίας τους στο εξωτερικό, με κύριο στόχο το άνοιγμα στα μέσα της χρονιάς στην αγορά του e-commerce της Βραζιλίας. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Upstream, η οποία συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας και εταιρείες από τους χώρους της εκπαίδευσης, των τραπεζών, του λιανεμπορίου κ.α.
Η Upstream αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα του mobile marketing automation σε μερικές από τις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου, όπως είναι η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Νιγηρία κι η Ταϊλάνδη. Από την πλευρά της, η Socital ειδικεύεται στο e-commerce, υποστηρίζοντας σημαντικά brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό στις ηλεκτρονικές τους πωλήσεις.
Η αγορά του e-commerce στη Βραζιλία εμφανίζει τεράστια δυναμική, καθώς εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον πλανήτη ετησίως (στο 26,8%), ενώ αποτελεί συνολικά τη δέκατη μεγαλύτερη σε αξία αγορά. Τη δυναμική αυτή στοχεύουν να αξιοποιήσουν οι δύο ελληνικές εταιρείες με μία καινοτόμα πλατφόρμα mobile commerce.
«H είσοδος της Upstream στον χώρο του e-commerce αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας. Η συνεργασία μας με τη Socital και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και του λογισμικού της μας ανοίγει την πόρτα και μας βάζει κατευθείαν στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, που τη δεδομένη χρονική συγκυρία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία», σημείωσε ο Δημήτρης Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Upstream. «Η τεχνολογία που θα αναπτύξουμε και θα δοκιμάσουμε στην Ελλάδα, έτοιμη προς εξαγωγή, θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε δυναμικά μερίδιο στην αγορά της Βραζιλίας, όπου τα μεγέθη και το ισχυρό πάτημα που ήδη διαθέτουμε στη χώρα μας επιτρέπουν να βλέπουμε με πολύ μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον. Και θα συνεχίσουμε», ανέφερε ο Δ. Μανιάτης.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Socital, Θεόφιλος Βασιλειάδης, δήλωσε: «Η εμπειρία που διαθέτει η Socital στο e-commerce και η Upstream στο mobile marketing σημαίνουν πως αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει αμφότερες τις εταιρείες να κάνουν ταχύτατα το καθοριστικό βήμα προς την αγορά του mobile commerce. Σχεδόν το 73% των πωλήσεων του e-commerce παγκοσμίως, προέρχεται από το mobile commerce, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 3,5 τρισ. δολάρια. Ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε δυναμικά και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας σε αγορές όπως η Βραζιλία, όπου οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τη δυναμική του e-commerce».


Latest News

Ανατροπή στις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ – Τι αλλάζει
Το βαθύ discount στις μετοχές των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και οι προσδοκίες – Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο

Με ταχείς ρυθμούς ο «γάμος» Entersoft-Softone
Η ενιαία Entersoft-Softone βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής εμπορικής ονομασίας, ενοποίησης διοικητικών δομών αλλά και διαμόρφωσης του protfolio λύσεων που θα προσφέρει προς τους πελάτες της

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ