Η κυριαρχία του Tether στον χώρο των stablecoin διαβρώνεται αθόρυβα από την ανάπτυξη του νόμισματος της εταιρείας Circle (USDC), το οποίο ελέγχει τώρα περίπου το 30% της αγοράς stablecoin.
Σύμφωνα με δεδομένα από το Etherscan, το USDC έχει τώρα 50 δισεκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία, καθιστώντας το ως το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin σε κεφαλαιοποίηση αγοράς. Από την ώρα του Τύπου, το USDC έχει πάνω από 44 δισεκατομμύρια token σε κυκλοφορία, ενώ το USDT ανέρχεται σε περίπου 39 δισεκατομμύρια token. Με άλλα λόγια, η τρέχουσα προσφορά του USDC στο Ethereum ξεπερνά αυτή του USDT.
Σύμφωνα με τον Jeremy Allaire, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του εκδότη stablecoin, αυτό που κάνει την τρέχουσα ανάπτυξη πιο αξιέπαινη είναι το γεγονός ότι το οικοσύστημα USDC ακμάζει και κερδίζει τον ‘διαστημικό’ αγώνα ψηφιακών νομισμάτων. Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Allaire φανερώνει ότι το USDC είχε πάνω από 4 εκατομμύρια ενεργές διευθύνσεις το 2021 και ταυτόχρονα, το stablecoin συμμετείχε σε συναλλαγές αξίας σχεδόν 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο έτος.
Εκτός από την αναστροφή της προσφοράς USDT στο Ethereum, το USDC κερδίζει επίσης σταθερά έδαφος έναντι του αντιπάλου του στο συνολικό εφοδιασμό Stablecoin. Επί του παρόντος, υπάρχουν σε κυκλοφορία stablecoin αξίας 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτό, το Tether ελέγχει το 47% της αγοράς, ενώ το USDC ελέγχει το 29%. Εν αντιθέσει πέρυσι, το Tether είχε σχεδόν ολοκληρωτική κυριαρχία στον χώρο, καθώς ήλεγχε το 74% της αγοράς ενώ αυτή της Circle ήταν μόλις περίπου 16%.
Τα στοιχεία από τον ιστότοπο Coingecko, έδειξαν επίσης ότι ενώ το USDC αυξήθηκε κατά 987% το 2021, το USDT κατέγραψε μόνο ανάπτυξη περίπου 280%.
Γιατί η Tether μπορεί να χάνει το μερίδιο αγοράς της
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρά την εντυπωσιακή ανάπτυξη του USDC τον τελευταίο καιρό, το USDT του Tether παραμένει το κυρίαρχο stablecoin στην κρύπτο-αγορά.
Αυτό φαίνεται στον όγκο συναλλαγών και των δύο περιουσιακών στοιχείων τις τελευταίες 24 ώρες, όπου το USDT κατέγραψε συναλλαγές περίπου 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ του USDC ήταν μόλις περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, όπως επισημάναμε νωρίτερα, η κυριαρχία του Tether στην αγορά μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των ρυθμιστικών ζητημάτων που ανάγκασαν τις ρυθμιστικές αρχές να του επιβάλουν πρόστιμο 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δόθηκαν, η εταιρεία Tether έκανε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με το αποθεματικό της στους πελάτες. Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε αποθεματικό $1 για να υποστηρίξει κάθε token, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές αποκάλυψαν ότι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2017, η εταιρεία είχε μόνο περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια στο αποθεματικό της, ενώ υπήρχαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία.
Latest News
Στο...κυνήγι του Satoshi Nakamoto - Ποιος είναι τελικά ο δημιουργός του Bitcoin;
Στα ειδησεογραφικά γραφεία ήρθε πρόσκληση για συνέντευξη Τύπου όπου ο δημιουργός του Bitcoin θα αποκαλυπτόταν - Τι συνέβη τελικά
Στα crypto «σπεύδουν» οι επενδυτές - Ποντάρουν σε νίκη Τράμπ
Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που παρακολουθούν την τιμή spot του bitcoin σημείωσαν καθαρές εισροές 917,2 εκατ. δολαρίων
«Καλπάζει» ξανά το Bitcoin και φλερτάρει με τα ιστορικά υψηλά
Τον έναν μετά τον άλλον στόχο ξεπερνά το Bitcoin, αφήνοντας πίσω του το όριο των 70.000 δολαρίων
Υπόγειος πόλεμος Λαγκάρντ -Τράμπ για την «τιμή» του Bitcoin
Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση Τράμπ στους κεντρικούς τραπεζίτες - Η τιμή του Bitcoin
Πάνω από τα 67.000 δολάρια «σκαρφάλωσε» το Bitcoin
Το Bitcoin εκτινάχθηκε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων το Σάββατο
Το Bitcoin «κερδίζει» τις εκλογές στις ΗΠΑ - Στοιχήματα για ράλι πάνω από τα 80.000 δολ.
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι ταύροι στο Bitcoin θα παραμείνουν ανεξάρτητα ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ
«Φλερτάρει» με τα 70.000 δολάρια το Bitcoin
Σημαντικές εισροές σε ETF Bitcoin
Πρόσθετη κυβερνοασφάλεια για τα κρυπτονομίσματα θέλει Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών
Η ESMA ζητά τροποποίηση για την αυστηροποίηση του κανονισμού λειτουργίας για τα κρυπτονομίσματα με την απαίτηση για εξωτερικούς ελέγχους της άμυνας κατά των χάκερ