Η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπάθησε να κινηθεί και πάλι προς τη ζώνη των 950 μονάδων οι πωλητές επανέφεραν τον γενικό δείκτη προς τη στήριξη των 940 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,12% στις 944,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 38 εκατ. ευρώ.

Πάντως η νευρικότητα είναι παρούσα και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές, κυρίως οι ξένοι, προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μετά και τα νέα δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άλλωστε και η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών 10ετών ομολόγων επιβάλλει αλλαγές στις μετοχικές επιλογές, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο κόστος δανεισμού.

Ο κλάδος που θα μείνει στο επίκεντρο είναι σαφώς ο τραπεζικός, ο οποίος όχι μόνο έχει προσελκύσει τους αγοραστές, αλλά απορροφά και μεγάλο μέρος του ημερήσιου τζίρου, είτε μέσω του ταμπλό είτε μέσω των προσυμφωνημένων πράξεων. Άλλωστε σήμερα ξεχωρίζουν και τα δύο πακέτα της Eurobank των 5 εκατ. τεμαχίων αξίας 5,25 εκατ. ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν λίγο πριν από τις 13:00.

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική κρατά τα όρια των πωλητών με το +2,60% που καταγράφει, με τις Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και ΑΔΜΗΕ να κινούνται θετικά. Σε αντίθεση όμως, οι Λάμδα, Coca Cola, Τιτάν, Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Jumbo, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών