Το Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων το Σάββατο, επεκτείνοντας τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως αποτυπωνέται και στο ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς . Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε τα 41.983 δολάρια, σημειώνοντα άνοδο σχεδόν 16% από τα χαμηλά της Πέμπτης και 27% από το χαμηλό του έτους, όταν στις 24 Ιανουαρίου υποχώρησε στα 32.950,72 δολάρια . Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, άγγιξε τα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 21 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή το Bitcoin κατέγραψε κέρδη της τάξης του 11% , τη μεγαλύτερη μονοήμερη απόδοση από τα μέσα Ιουνίου. Ήταν η πρώτη ουσιαστικά ανάκαμψη του μετά από εβδομάδες με μεγάλη μεταβλητικότητα και πτωτικές τάσεις, τάση που είχε επικρατήσει και στις μετοχές growth και τεχνολογίας, μετά τις ανακοινώσεις σε γερακίσιο τόνο της Fed. To ψηφιακό νόμισμα φυσικά ακολούθηκε και την ανοδική πορεία της αγοράς, ακολουθώντας το ράλι στη Wall Street και του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq.

«Ο τρέχων πανικός και η αστάθεια γύρω από το bitcoin βασίζεται σε μια θεμελιώδη παρεξήγηση του ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Εντ Χίντι, επικεφαλής επενδύσεων του hedgefund κρυπτονομισμάτων Tyr Capital, με έδρα την Ελβετία. «Όταν οι αποτιμήσεις στο Nasdaq πέφτουν, οι θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν να ρευστοποιούν μαζικά τις θέσεις του bitcoin σαν να είναι μετοχή τεχνολογίας».

Η ανάκαμψη των μετοχών ενίσχυσε και άλλα κρυπτονομίσματα την Παρασκευή, με τον εξορύκτη Riot Blockchain να σημειώνει άνοδο αφού δήλωσε ότι η παραγωγή bitcoin υπερδιπλασιάστηκε τον Ιανουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News