Σε αναστολή ή μείωση της παραγωγής σχεδιάζει να προχωρήσει η Ford σε οκτώ από τα εργοστάσιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας λόγω περιορισμών στην προσφορά ημιαγωγών, δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Reuters.

Οι αλλαγές έρχονται μια ημέρα αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ προειδοποίησε ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα οδηγούσε σε μείωση του όγκου των οχημάτων το τρέχον τρίμηνο.

Η παραγωγή σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν του Σικάγο και στο Κουατιτλάν του Μεξικού θα ανασταλεί. Στο Κάνσας Σίτι, η παραγωγή των φορτηγών της, F-150, θα είναι σε παγώσει, ενώ μία βάρδια θα λειτουργεί για την παραγωγή των Transit van.

Eπίσης μία μόνο βάρδια ή μειωμένο ωράριο αποφάσισε η εταιρεία τα εργοστάσιά της στο Ντέρμπορν, το Κεντάκι και το Λούισβιλ, ενώ θα σταματήσει τις υπερωρίες στο εργοστάσιό της στο Οκβιλ στον Καναδά.

Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν για την εβδομάδα που αρχίζει στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι μετοχές της Ford υποχώρησαν την Παρασκευή, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε μικρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα και προέβλεψε βραδύτερη ανάκαμψη στην παραγωγή οχημάτων το 2022 σε σύγκριση με την ανταγωνίστρια General Motors.

Ωστόσο, η εταιρεία εκτιμά ότι ο όγκος των οχημάτων που θα κατασκευάσει θα βελτιωθεί σημαντικά στο δεύτερο εξάμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή