
Στα χέρια των αγγλικών αρχών βρίσκονται 300 φωτογραφίες, στο πλαίσιο της έρευνας για το «partygate». Μεταξύ αυτών και μία που δείχνει τον Μπόρις Τζόνσον με ένα κουτάκι μπύρας στο πάρτι γενεθλίων του.
Συνεχίζονται οι έρευνες για το περίφημο «partygate», τα «κορωνοπάρτι» στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω αυστηρού lockdown στη Βρετανία, λόγω πανδημίας.
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει μία φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον να κρατά ένα κουτάκι μπίρας στο πάρτι γενεθλίων του, τον Ιούνιο του 2020.
Φαίνεται ότι είναι μεταξύ των 300 φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στη μητροπολιτική αστυνομία για την έρευνά της αναφορικά με το «partygate».
Στη φωτογραφία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, απεικονίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός με ένα κουτάκι μπύρα να στέκεται δίπλα στον καγκελάριο, Rishi Sunak, στο υπουργικό συμβούλιο.
Τη φωτογραφία φαίνεται να τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του Τζόνσον, που απαθανάτισε όλα τα στιγμιότυπα του παράνομου γεγονότος. Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο εν λόγω φωτογράφος χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους…

Πίεση από τους Εργατικούς
Η αναπληρωτής αρχηγός των Εργατικών, Angela Rayner, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian: «Ο φωτογράφος της Ντάουνινγκ Στριτ χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να δει τις φωτογραφίες που πληρώνει για να έχει τραβήξει, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε πάρτι γενεθλίων του πρωθυπουργού. Μετά την έρευνα της αστυνομίας του Met, η έκθεση Σου Γκρέι πρέπει να δημοσιευτεί με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία – φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες».
Πληθαίνουν οι επιστολές δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον
Άλλος ένας Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, ο Άαρον Μπελ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τα πάρτι που οργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, καθιστούν αδύνατη την παροχή υποστήριξης στο πρόσωπό του.
Πώς μπορεί να γίνει η καθαίρεση
Η διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μπορεί να ξεκινήσει εφόσον 54 από τους 360 βουλευτές υποβάλουν τέτοιες επιστολές στο προεδρείο της λεγόμενης «Επιτροπής 1922».
Ο Μπελ σημείωσε ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος από την κατάσταση, μολονότι είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζόνσον για την ηγεσία. «Ωστόσο, η διάρρηξη της εμπιστοσύνης», λόγω των «γεγονότων» στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την υπόθεση ο πρωθυπουργός «καθιστούν τη θέση του μη υποστηρίξιμη», πρόσθεσε.


Latest News

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.

Τι θα ισχύει για τις ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου
Οι νέες ώρες κοινής ησυχίας που τίθενται σε ισχύ εν όψει του καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου – Τα έξι σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Σε υψηλό έτους η μεταποίηση στην Κίνα τον Μάρτιο
Ο επίσημος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 50,5 τον Μάρτιο στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα

Ρωσία: Κατέρριψε 66 ουκρανικά drones τη νύχτα
Τα 41 από τα ουκρανικά drones καταστράφηκαν στους αιθέρες της παραμεθόριας ρωσικής περιφέρειας Μπριάνσκ

Ξεκινά η τριήμερη κακοκαιρία – Πού αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα σήμερα
Η ΕΜΥ εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για την κακοκαιρία – Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή

Βαγγέλης Μαρινάκης: Υπερηφάνεια για τους Έλληνες της ομογένειας που «είναι όλοι μαζί ενωμένοι»
Συγκινημένος από τις επαφές του με Έλληνες στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τελετάρχης της 86ης ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τους Έλληνες της ομογένειας. «Δύο φορές Έλληνες, δυο φορές Ολυμπιακοί» είπε χαμογελώντας.

Παρέλαση 25η Μαρτίου Νέα Υόρκη: Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός τιμά την επέτειο
Η 86η ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
![Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ [video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/mits0_neta-600x400.jpg)
Επαναβεβαίωση στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ [video]
Οι δυο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα