
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν γίνει εξωφρενικά πλούσιοι. Και εξίσου εξωφρενικές έχουν αρχίσει να γίνονται και οι (βάσιμες και μη) ιστορίες που κυκλοφορούν για τα πρόσωπά τους.
Η τελευταία εξ αυτών αφορά τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει την προσωρινή αποσυναρμολόγηση ιστορικής γέφυρας του Ρότερνταμγια να περάσει το γιγάντιο τρικάταρτο ιστιοφόρο του, αξίας… $485 εκατομμυρίων, το οποίο κατασκευάστηκε στο κοντινή πόλη Αλμπλάσερνταμ.
Η εν λόγω γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1878, όμως ανακατασκευάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού βομβαρδίστηκε από τους Ναζί το 1940 – και, δυστυχώς, το καινούργιο γιοτ του Μπέζος δεν χωρά να περάσει από κάτω.
Σε πρώτο χρόνο, πηγές από τον Δήμο είχαν υπονοήσει ότι η έγκριση είχε ήδη δοθεί, λέγοντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος το πολυτελές σκάφος να φτάσει στη θάλασσα και δικαιολογώντας την απόφαση βάσει των θέσεων εργασίας που είχαν δημιουργηθεί από την κατασκευή του.
Τι απαντά ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος της πόλης, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ διέψευσε ότι έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις εκπροσώπου του Δήμου στο AFP ότι είχε δοθεί το πράσινο φως για την απομάκρυνση του κεντρικού τμήματος της διάσημης γέφυρας Κονινγκσχάβεν.
«Βρίσκω την αναστάτωση αρκετά παράξενη. Δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση, δεν έχει υποβληθεί καν αίτηση για σχετική άδεια», υποστήριξε ο δήμαρχος Αχμέντ Αμπουταλέμπ την Πέμπτη στην ολλανδική εφημερίδα Allgemeen Dagbad.
«Ναι» στο ξήλωμα, αλλά με όρους
Ο Δήμος θα αποφασίσει μόνο μετά την υποβολή σχετικής αίτησης και αφού εκτιμήσει τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση και διασφαλιστεί ότι θα μπορούσε να συμβεί χωρίς να προκληθούν βλάβες στη γέφυρα, αλλά και ότι ο Μπέζος θα πληρώσει το κόστος, υποστήριξε ο δήμαρχος.
Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Τζεφ Μπέζος «απειλεί» τον Ντι Κάπριο
«Είναι ζήτημα στοιχείων. Πρέπει να τα γνωρίζω πριν ληφθεί απόφαση», δήλωσε.
Τα σχόλιά του επιβεβαιώθηκαν και από εκπρόσωπό του που μίλησε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Τα αρχικά σχόλια, που υπονοούσαν ότι το «ξήλωμα» είχε ήδη εγκριθεί, προκάλεσαν οργή σε τμήματα της ολλανδικής κοινωνίας, καθώς μετά από μια εκτεταμένη αναπαλαίωσή της γέφυρας το 2017, το δημοτικό συμβούλιο είχε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να αποσυναρμολογήσει ποτέ ξανά την «Ντε Χεφ», όπως είναι γνωστή στο Ρότερνταμ.
Με πληροφορίες από Guardian


Latest News

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»