Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα χρηματιστήρια  του Περσικού Κόλπου, με την αγορά της Σαουδικής Αραβίας να δίνει τον τόνο της ανόδου, που τροφοδοτείται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του αργού, βασικός καταλύτης για τις χρηματιστηριακές αγορές του Κόλπου, εκτινάχθηκαν στα υψηλά επτά ετών την Παρασκευή. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται από τις ανησυχίες  για τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, την κακοκαιρία που επικρατεί στις ΗΠΑ – που ενδέχεται να προκαλέσει διαταραχές στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς- αλλά και την πολιτική αναταραχή που προκαλεί η ουκρανική κρίση.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με θετικό πρόσημο 0,5%, με τις μετοχές της Al Rajhi Bank και  της Riyad Bank να ηγούνται της ανόδου. Στα νέα της αγοράς το Χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εισαγωγή και διαπραγμάτευση της Gas Arabian Services στην παράλληλη αγορά Nomu θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Η εταιρεία, με έδρα το Νταμάμ, προσφέρει λειτουργικές λύσεις σε διάφορες βιομηχανίες στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών πετρελαίου, φυσικού αερίου, πετροχημικών, ηλεκτρικών και χάλυβα.

Ο δείκτης QSI του Κατάρ  σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,2% , με  πρωταγωνίστρια την Qatar Fuel που έκλεισε με κέρδη 2,1%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,4%, με τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας Commercial International Bank να σημειώνει άνοδο 0,7%.

Τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Αιγύπτου ανήλθαν στα 40,98 δις. δολάρια τον Ιανουάριο από 40,93 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτείται

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια