Νέο «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας αφού δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία είναι ψευδείς.

Η Βρετανή ΥΠΕΞ σημείωσε, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του είναι αποφασισμένοι να «αυξήσουν το κόστος» για τη Μόσχα, εάν αναλάβει περαιτέρω δράση, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Σαφές»

Παραπέμποντας σε ένα tweet της Washington Post σχετικά με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για τα σχέδια της Ρωσίας, η Τρας δήλωσε ότι το βάθος των ρωσικών προσπαθειών να υπονομεύσουν και να απειλήσουν την Ουκρανία ήταν σαφές.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί της ότι δεν έχει σχέδια εισβολής είναι ψευδείς», δήλωσε η Τρας.

«Εμείς και οι σύμμαχοί μας είμαστε ενωμένοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας και στην αποφασιστικότητά μας να ‘αυξήσουμε το κόστος’ για τη Ρωσία, αν αναλάβει περαιτέρω δράση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»