Οι κάτοικοι του Ρότερνταμ είναι εμφανώς αρνητικοί με το σχέδιο να αποσυναρμολογηθεί προσωρινά μια ιστορική γέφυρα ώστε να καταστεί εφικτή η διέλευση του σούπερ γιοτ του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος προς το λιμάνι της ολλανδικής πόλης.

Μια ομάδα κατοίκων οργανώνει εκδήλωση «υποδοχής» όπου όσοι παραβρεθούν θα πετάξουν… κλούβια αυγά στο σούπερ γιοτ του ιδρυτή της Amazon, εάν τελικά γίνει πράξη το σχέδιο της προσωρινής αποσυναρμολόγησης της εμβληματικής γέφυρας Koningshaven.

Πάνω από 2.800 άτομα ήδη έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν στην εκδήλωση με τίτλο «Πετώντας αυγά στο σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος». Σχεδόν 10.000 άλλοι έχουν δηλώσει ότι «ενδιαφέρονται» για την εκδήλωση στη σελίδα της στο Facebook.

«Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρότερνταμ, πάρτε μαζί σας ένα κουτί με κλούβια αυγά και ας τα πετάξουμε μαζικά στο σούπερ γιοτ του Τζεφ όταν θα διασχίσει το Χεφ στο Ρότερνταμ», λέει ο διοργανωτής, Πάμπλο Στρόμαν.

Γιοτ αξίας 430 εκατ. ευρώ

Το γιοτ του Τζεφ Μπέζος, αξίας 430 εκατομμυρίων ευρώ είναι πολύ μεγάλο για την εμβληματική γέφυρα Koningshaven, η οποία χρονολογείται από το 1878 και ξαναχτίστηκε μετά τον βομβαρδισμό από τους Ναζί το 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ναυπηγείο που κατασκευάζει το σκάφος-μαμούθ στο Άλμπλασερνταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο να αφαιρέσει το κεντρικό τμήμα της γέφυρας για να μπορέσει το γιοτ να περάσει.

«Είναι η μόνη διαδρομή προς τη θάλασσα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP εκπρόσωπος του δημάρχου του Ρότερνταμ, προσθέτοντας ότι ο Μπέζος θα πληρώσει τον λογαριασμό για την επιχείρηση αποσυναρμολόγησης της γέφυρας.

Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη Πέμπτη ότι οι αρχές της πόλης δεν έχουν λάβει αίτημα για άδεια προσωρινής αποσυναρμολόγησης της γέφυρας, ενώ ο δήμαρχος από την πλευρά του αρνήθηκε ότι είχε ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μέση Ανατολή: Διπλό χτύπημα του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τουλκαρέμ – Αγωνία για την απάντηση στο Ιράν
Επικαιρότητα |

Μέση Ανατολή: Διπλό χτύπημα του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τουλκαρέμ – Αγωνία για την απάντηση στο Ιράν

Σφοδρή επίθεση στην πόλη Νταχίγια εξαπέλυσε το Ισραήλ – Το χτύπημα στην πόλη Τουλκαρέμ άφησε πίσω του 16 νεκρούς, ανάμεσά τους και τον διοικητή των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά.