
Τον δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η Ελλάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, ισχυρή αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών το τρίτο τρίμηνο του 2021 καταγράφηκε στην Αυστρία (αύξηση 8,6%), στην Ελλάδα (αύξηση 5,0%), στην Αυστραλία (αύξηση 4,4%), στην Πολωνία (αύξηση 3,7%) και στην Ολλανδία (άνοδος 3,0%). Αντίθετα, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε στη Χιλή (μείον 11,7%).
Στο σύνολο του ΟΟΣΑ το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,2% στην περιοχή του ΟΟΣΑ το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες μέλη, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από μια μείωση 1,0% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το επίπεδο του κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών στην περιοχή του ΟΟΣΑ είναι τώρα 4,0% υψηλότερο από το επίπεδο πριν από την πανδημία που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
Μεταξύ των οικονομιών της G7 εκτός της Ιαπωνίας, για τις οποίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες οι τριμηνιαίες εκτιμήσεις για το 2021, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών το τρίτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε περισσότερο στη Γερμανία (αύξηση κατά 1,1%) και στην Ιταλία (αύξηση κατά 1,0%) ). Η πτώση 1,0% στις Ηνωμένες Πολιτείες το τρίτο τρίμηνο ήταν πολύ πιο μέτρια από ό,τι το δεύτερο τρίμηνο, όταν το κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,0%.
Παρά αυτά τα δύο διαδοχικά τρίμηνα μείωσης, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 5,6% υψηλότερο το τρίτο τρίμηνο του 2021 από ό,τι πριν από την πανδημία. Αυτό αντιπροσωπεύει τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση μεταξύ των οικονομιών της G7, πίσω από τον Καναδά με 7,9%.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ
Η αύξηση κατά 0,2% του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών το τρίτο τρίμηνο του 2021 στην περιοχή του ΟΟΣΑ συγκρίνεται με αύξηση 1,0% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Το τρίτο τρίμηνο του 2021 το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην περιοχή του ΟΟΣΑ ξεπέρασε το προπανδημικό επίπεδο για πρώτη φορά, αν και μόνο κατά 0,1%. Αντίθετα, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών ξεπέρασε το επίπεδό του στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 κατά 4,0%.


Latest News

Οι οικονομικές ανησυχίες βαραίνουν τα αποτελέσματα των αεροπορικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές κρατήσεις μειώνονται και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα

Μεγαλώνει το χάσμα ανισοτήτων στην Αμερική - Τι λέει έρευνα της BofA
Τι αναφέρει η έρευνα της Bank of America (ΒοfΑ) για τις ΗΠΑ

Γιατί γερουσιαστές ζητούν από την Fed να παραδώσει αρχεία σχετικά με την αποτυχία της fintech Synapse
Η Fed κατηγορείται για εποπτική αμέλεια καθώς εκατομμύρια σε κεφάλαια πελατών εξακολουθούν να βρίσκονται χαμένα

Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τον Αμερικανό Πρόεδρο
Ο Ράσελ Βόουτ θεωρείται δεύτερος μόνο από τον ίδιο τον Τραμπ

Πως ο Ρούμπιο μεταμορφώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο υπουργός εκθέτει σχέδια για περικοπή θέσεων και συρρίκνωση αυτού που ονόμασε διογκωμένη γραφειοκρατία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μετά τα τσιπ, οι φαρμακευτικές - Γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο Τραμπ
Η έρευνα για τις εισαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων - Οι επιπτώσεις και οι εκτιμήσεις σημειώματος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Deutsche Bank: Κι όμως… οι αγορές δεν βλέπουν ακόμη ύφεση λόγω δασμών
Η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι αν τελικά υπάρξει ύφεση, τότε υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για περαιτέρω πτώση στις αγορές, εξηγεί η Deutsche Bank

H Πορτογαλία ζητά την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες
Η Πορτογαλία δαπανά το 1,55% του ΑΕΠ για την Αμυνα, κάτω απο το 2% που ζητά το ΝΑΤΟ

Λαγκάρντ: Είναι πιθανόν οι δασμοί να επιδράσουν αποπληθωριστικά για την Ευρώπη
Το ακριβές αποτέλεσμα στον πληθωρισμό είναι ακόμα αβέβαιο δεδομένου του μεγάλου εύρους των παραγόντων, είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Κατακόρυφη η πτώση για την Gucci - Διψήφια η μείωση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο
Οι πωλήσεις της Gucci κατακρημνίζονται καθώς o μητρικός όμιλος Kering προσπαθεί -χωρίς επιτυχία- να αναζωογονήσει τη ζήτηση