Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα 70 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει πέριξ του αμετάβλητου στο -0,12%, μετά από τρεις εναλλαγές προσήμου και καλό εύρος διακύμανσης από +0,54% έως -0,56%.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, κράτησε επαφή με την αντίσταση των 956 μονάδων, που αν κατοχυρώσει σε ημερήσιο κλείσιμο μπορεί να πάρει ώθηση για τις 1040 μονάδες, συνιστώσες το άνω όριο του πλαγιοανοδικού μακροπρόθεσμου σχηματισμού.

Δύο παρατηρήσεις επί της συνεδρίασης της Παρασκευής, και όχι μόνο αυτής, δίνουν μεγαλύτερη αξία στα ευρήματα:

πρώτον, η προφανής ανθεκτικότητα στις πωλήσεις, την ίδια ώρα που η Wall Street πιέζεται σημαντικά˙

δεύτερον, η επίμονη ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών, που υπεραποδίδουν σε παγκόσμια κλίμακα, έχοντας ήδη +20,88% από 1/1, σε σχέση με τα -9,89% του Nasdaq100 και -5,57% του S&P 500.

Είναι επίσης κρίσιμο να σημειωθεί πως όσο θετικά μεταφράζεται η ως άνω αναφερθείσα συμπεριφορά, όχι μονο των τραπεζικών μετοχών αλλά και μιας βεντάλιας άλλων, άλλο τόσο θετικά αξιολογείται η επί σειράς μηνών εισροή κεφαλαίων στο οικονομικό σύστημα, υπό τη μορφή ΑΜΚ και εκδόσεων ομολόγων.

Εξάλλου, η συνδυασμένη αφήγηση των παραπάνω, δείχνει ανοδικό δρόμο στη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας, με τις μετριοπαθείς προβλέψεις να κάνουν λόγο για υψηλότατους ρυθμούς.

Συνυπολογίζοντας και την ανθεκτικότητα στο ταμπλό, φαίνεται ότι τα εν λόγω κεφάλαια ήρθαν για να μείνουν, έχοντας μεσο-μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News